- hirdetés -

Utolsó hazai mérkőzésüket játszották az őszi idényben az orosházi női kézilabdázók szombaton este. Magabiztos játékkal, végig vezetve múlták felül kilenc góllal a Szentendre együttesét.

OXXO Energy Orosházi NKC – Szentendrei NKE 34-25 (20-14)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 148 néző.
Vezette: Rontó Ádám és Szanyi Péter.

Orosháza:
BRUNNER – Antal 3, TAKÁCS F. 6, SOM 6 (1), TOBAK, Zvolenszky 5, Zsilák 3. Cserék: Makai (kapus), TÓTH S. 7 (2), Kamuti 1, Horváth N., Székesi, Tóth L. 2, Hatala. Vezetőedző: Papp László.
Szentendre:
Kókai – Friebesz, Csiki 2, Csuka 4, Tóth E. 2, Kretz 1, Török 6. Cserék: Szaka-Berkesi (kapus) Borbás 1, Gróz 4, Kövi 1, Nagy Sz., Vesztergombi, Kollarics 1. Vezetőedző: Ronyai Mariann.

Hétméteresek: 6/4 ill. 6/1. Kétpercesek: 8 ill. 6 perc.

Jól kezdték a mérkőzést az orosháziak, gyorsan és gólra törően kézilabdáztak. Főként Takács Fruzsina, aki első öt találatunkból hármat szerzett, a vendégek trénere nem is tétlenkedett sokáig, időt kért (6. perc 5-1). Ezután kissé feléledt a vendég együttes, hiszen minimálisan csökkenteni tudta a hátrányát, annak ellenére is, hogy a kapuban Brunner jól teljesített (13. perc 8-5). Nagy iramot diktált az OXXO Energy Orosházi NKC, Som Ildikó és Takács Fruzsina irányításával számtalan szép találatot szereztek. A 20. percben mégis időt kellett kérnie Papp Lászlónak, a kialakított ziccereket nem tudták a hazaiak gólra váltani (20. perc 13-10). Hatottak a mester szavai, hiszen ismét visszaállt az ötgólos különbség, sőt Tóth Sára utolsó másodpercekben szerzett találatával a szünetben hat gólra nőtt a fór (30. perc 20-14).

Tóth Sárával ezen az estén nem tudtak mit kezdeni a szentendreiek (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

A második félidőben is remekül kezdtünk, lelkes közönségnek nem kellett sokat várnia, hogy rászámoljanak az ellenfélre (35. perc 25-15). Az orosházi kapusok eszén ezen az estén nehezen tudtak túljárni a Pest megyeiek, ziccerek és büntetők sorát hárították (43. perc 26-18). Továbbra is gyors és lendületes játék jellemezte a mieinket, próbálták tartani a lépést a vendégek, de többnyire belehibáztak. Tíz perccel a találkozó vége előtt, megkapta harmadik kétperces büntetését legeredményesebb játékosunk, Tóth Sára, de ez sem vetette vissza a csapat teljesítményét. Továbbra is maradt a tízgólos különbség a két együttes között (52. perc 31-21). Nem forgott veszélyben a győzelem a hátralévő időben csupán a különbség volt kérdéses. Végül kilencgólos győzelmet arattak az orosháziak.

Papp László, vezetőedző: Sok komikus jelenettel tarkított mérkőzést játszottunk. Fokozatosan őröltük fel az ellenfelet, magabiztosan vezettünk, így megérdemelten győztünk.

Balmazújvárosban zárul az orosházi női kézilabdázók számára az őszi idény, az idei utolsó találkozót december 10-én 18 órától rendezik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.