- hirdetés -

Kutyafuttatót létesítenének a Dr. László Elek lakótelep környékén. A kialakításhoz ugyan még időre van szükség, de jó úton halad a kezdeményezés.

A Dr. László Elek lakótelep környékén szeretnének kutyafuttatót építtetni az orosházi kutyatartók. Az ötlet a Bambi Kutyakozmetika tulajdonosának, Szigeti Andreának a nevéhez fűződik, aki már Dávid Zoltánt, Orosháza polgármesterét is megkereste a kezdeményezéssel.

– Szegeden láttam, hogy két kutyafuttató is van, Orosházán pedig egy sem és szeretnék változtatni ezen. Először különböző petíciókkal próbálkoztam, de rájöttem, az lassabban vezetett volna eredményre, ezért inkább időpontot kértem a polgármester úrhoz  és ismertettem vele az elképzeléseket. Nagyon hálás vagyok neki így előre is a segítségéért – tájékoztatta az OrosCafét az ötlet kezdeményezője.

Hamarosan új terepen futkározhatnak kedvenceink (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Mint kiderült, eredetileg a Kazinczy köz és az ottani játszótér környéke lett volna a célállomás. Végül mégis a Dr. László Elek lakótelepre esett a választás, mivel olyan helyen szeretnék létrehozni a kutyafuttatót, ahol senkit sem zavar és ez a játszótér esetében kétséges lett volna. Az elképzelés szerint padokkal és persze szemeteskukával is fel lenne szerelve a hely.

–Azt szeretném, hogy zárható legyen a futtató és 3-4 embernél lenne hozzá kulcs. Napközben persze reggeltől estig nyitva lenne. Ez most még persze elméleti szinten van, hiszen a lehetőségek felméréséhez még időre van szükség, de úgy érzem, jó úton járunk – tette hozzá Andrea.

Dávid Zoltán elmondta, támogatja a kezdeményezést.

– Én magam is szeretem a kutyákat, természetesen nyitott vagyok az ötletre. Szeretném elérni, hogy már jövő év elején elkezdődjenek a futtató létrehozásával kapcsolatos munkálatok – mondta a polgármester.

Az ötlet tehát adott, az orosházi kutyatartók pedig bíznak benne, hogy az elképzelés minél hamarabb meg is valósul.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.