- hirdetés -

Orosháza településképi rendeletének tervezetével kapcsolatban december 8-ig várják az észrevételeket, javaslatokat.

Tisztelt lakosok, véleményező partnerek! 

Orosháza Város Önkormányzata ez évben elkészítette Orosháza város településképi arculati kézikönyvét, illetve településképi rendeletének tervezetét.

Az építésügy átalakítását célzó intézkedések részeként az Országgyűlés a települések jellegzetes és értékes arculatának megóvása, kialakítása, az épített és a természeti környezet védelme, valamint az építési beruházások gyors és sikeres megvalósíthatósága érdekében megalkotta a településkép védelméről szóló LXXIV. törvényt (a továbbiakban: Településképi törvény), amely 2016. július 23-án lépett hatályba.

A településképi törvény célja a hazai városok, községek sajátos településképének védelme, alakítása társadalmi bevonás és konszenzus által, olyan módon, hogy egy önkormányzati rendeletben egyértelműen megállapíthatóak legyenek a településkép védelmének elemei, a településképi követelmények alkalmazásának felelősségi viszonyai egyértelműen legyenek meghatározva, valamint az önkormányzat biztosítson széleskörű tájékoztatást a településképi követelményekről, ezzel elősegítve a településkép védelmének és alakításának eredményes érvényesülését az építmények tervezése és kivitelezése során.

A településképi arculati kézikönyv, illetve településképi rendelet ismertetése és véleményezése érdekében Novák Péter városi főépítész 2017. november 29-én, 16 órakor lakossági fórumot tart az Orosházi Polgármesteri Hivatal I. emeleti kistárgyaló termében a partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 19/2017. (VIII. 03.) önkormányzati rendeletünknek megfelelően.

Várjuk a tisztelt lakosság, a város területén működő nemzetiségi önkormányzatok, egyházak és civil szervezetek, illetve a város területéhez kapcsolódóan működő agrár, kereskedelmi, építész, vagy mérnöki szakmai érdekképviseleti szervezetek, továbbá az orosházi székhellyel, vagy telephellyel rendelkező gazdasági szervezetek észrevételeit, javaslatait a településképi rendelet tervezetével kapcsolatban, amely megtekinthető városunk honlapján az alábbi linken: http://www.oroshaza.hu/2017/07/04/felhivas-telepuleskepi-arculati-kezikonyv-telepuleskepi-rendelet/ 

Az észrevételeket 2017. december 8-ig van mód közölni az Orosházi Polgármesteri Hivatal I. emelet 10-es irodájában személyesen, vagy Orosháza város polgármesterének címezett levél formájában postai úton, illetve a korodi.attila@oroshaza.hu e-mail címen elektronikus üzenet formájában.

Segítő együttműködésüket előre is köszönöm!

Dávid Zoltán
polgármester

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.