- hirdetés -

A tabellán tizedik helyet elfoglaló, hatpontos Csurgó együttesét fogadta szerdán a hétközi bajnokin az Orosházi FKSE NB I-es kézilabda csapata. Izgalmas, nagy csata ígérkezett, hisz a hazai gárdának is nagyon kellenek a pontok.

A vendég csapat nem ehhez a helyezéshez és nem ilyen szerepléshez szokott az elmúlt években, hisz rendszeresen a tabella elején tanyáztak. A múlt heti Fradi elleni győztes meccs után abban reménykedhettek, hogy az orosházi találkozón folytathatják a felzárkózást az élbolyhoz. Az OFKSE sem a sereghajtók között szokott szerepelni. A múlt heti tatabányai találkozón kapott húsz gól már mutatta, hogy kezd összeállni a védelmünk. A hazai szurkolók is pontszerzést vártak a csapattól. További pikantériát adott az edzők és a játékosok számára, hogy a kézilabda Szövetségben szerdán megtartott sorsoláson a két gárdát a Magyar Kupában, a négy közé jutásért is egymás ellen jelölte a szerencse. Ilyen előzmények mellett kezdődött a rangadó.

Orosházi FKSE-Linamar–Csurgói KK 32–27 (17–13)

NB I-es kézilabda mérkőzés, Orosháza, 350 néző. V.: Bócz László és Wiedemann Viktor.

Orosháza: Szabó L. – Gyene 1 (1), Ferenczi 1, KNEZEVIC 5, Antal 1, Milas 1, Németh L. 3. Cs.: Herjeczki (kapus) 1, SRSEN, RADOJEVIC 6, MARKOSKI 5, Németh G. 4, Pásztor M. 1, Stranigg 3. Vezetőedző: Buday Dániel.

Csurgó: Balogh T. – Vasic 6 (2), Hadziomerovic 1, Mikita 4, FERREIRA 6, Vasvári, Gazdag 1. Cs.: Bartucz (kapus), HANUSZ 5, Tóth A. 3, Radjenovic, Szeitl E. 1, Josic. Vezetőedző: Bencze József.

Kiállítások: 4, ill. 2 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2.

A kupa főpróbának is tekinthető mérkőzésen az orosházi csapat kezdett jobban. Németh Lászlóék jól céloztak, hátul pedig keményen védekeztek. Öt perc után már 4-1-et mutatott az eredményjelző. Nem csoda, hogy még egy hazai találat után, már a hatodik percben időt kellett kérni a vendégek edzőjének. A Csurgó hosszú támadásokkal és ezek végén átlövésekkel igyekezett tartani magát. Ez hellyel-közzel sikerült is nekik, de közelebb jutni vendéglátójukhoz ekkor még nem tudtak.

Nem csak képletesen nőttek ellenfelük fölé a zöld-sárgák (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

Az első tíz perc után következett egy kisebb megtorpanás a hazai játékban. Ekkor becsúszott néhány technikai hiba, eladott labda, melyet a vendégek gyors lerohanás gólokkal, azonnal büntettek is. A 12. percben egyenlítettek, de a vezetést nem sikerült átvenniük. A félidő közepén sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de ekkor is a vendégeknek kellett kapaszkodniuk. A játékrész végére rendezte a sorokat Buday Dániel legénysége és ismét négygólos előnyre tett szert. Hiába nyitotta meg a védelmét a Csurgó. Lüktető, gyors, élvezetes volt a játék. A szünetet jelző sípszónál 17-13 állt az eredményjelzőn.

A második játékrészben két gyors találattal kezdett a vendég csapat, ráadásul hamar emberhátrányba is kerültünk. A Buday legénység, oda se neki alapon, hátrányból is kétszer bevette az ellenfél kapuját. Vezettek is a félidő elején négy, öt találattal. Az első félidőhöz hasonlóan a másodikban is volt egy kisebb hullámvölgy a hazaiak játékában, de itt már nem jutottak el döntetlenig Ferreiráék. Németh Gábor gólja lélektani pillanatban érkezett. Újra el tudott lépni az orosházi alakulat. A hajrában a vendégek mestere, Bencze József mindent megpróbált. Többször is hét a hat ellen támadtak, de nem igen tudtak fogást találni a lendületbe jött hazai csapaton, akik több üres kapus gólt szereztek és a beállóban tevékenykedő Markoskit is rendre megtalálták. Az utolsó percekre csak a hazai győzelem mértéke volt a kérdés.

Knezevic (labdával) ezúttal is jól irányította a csapatot (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

Az orosházi csapat Domagoj Srsen irányításával szinte végig jól védekezett, elöl pedig Radojevic, Knezevic, és Markoski mattolta többször a vendég védelmet. A sérüléséből visszatérő Stranigg János is egyre inkább megtalálta magát. Az összeszedettebben, nagyobb összpontosítással, akarással játszó orosházi csapat megérdemelten tartotta itthon a bajnoki pontokat.

Buday Dániel: – Gratulálok a csapatnak! A sérültek visszatértével nőttek a variációs lehetőségeink. Már a Tatabánya ellen is jól játszottunk, érezhető volt, hogy át fog lendülni a csapat. Nagy szívvel játszottunk, ami győzelmet eredményezett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.