- hirdetés -

Két versenyen is részt vettek az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör (OKKSZK) karatésai a hét végén. Vácott a IV. Hinamoto kupa nemzetközi versenyen és Romániában, az Oyama Memorial Cup, Európa-kupa viadalon képviselték városunkat.

Az Oyama Memorial Cup-ra nyolc országból közel háromszáz versenyző érkezett. Orosházát öten képviselték. A gyerekektől a szeniorokig minden korosztály versenyzett.

A legkisebbek közt indult kata-ban Fábián Tamás. A hét éves versenyző nagyon erős mezőnyben, tizenhatos tábláról indulva szerzett ezüstérmet. Nővére, Fábián Lara a 10-12 évesek közt szintén tizenhatos táblán végzett a második helyen. Az ifjúságiaknál indult küzdelemben Barta Dávid. Tizenhét esztendős versenyzőnk nyolcas táblán vívta ki az ezüstérmet. Bronzot szerzett a tizennégy évesek közt nehézsúlyú Szőke Tamás. Ebben a korcsoportban és ebben a súlyban négyen indultak, ezért a szervezők körmérkőzéses rendszerben bonyolították ezt a versenyszámot.

Az Oyama Memorial negyedik orosházi ezüstjét a szeniorok közt induló Fábián Judit szerezte formagyakorlatban. Az első versenyén szereplő kék öves édesanya valószínűleg nem szeretett volna elmaradni ugyancsak „ezüstös” gyermekei mögött.

Az Oyama Memorial Cup orosházi kiscsapata Fotó:OKKSZK

A váci nemzetközi versenyen három ország, mintegy háromszáz versenyzője – köztük tizenkét orosházi – lépett tatamira. A junior és felnőtt karatékák küzdelemben és formagyakorlatban mérték össze erejüket, illetve tudásukat.

Az orosháziak közül a legkisebbek, a 6-7 évesek közt induló Boros Ádám küzdelemben és kata-ban is ezüstéremig jutott. Ugyancsak második lett a felnőttek között -80 kilóban Cziráki Márk. Bronzérmet szerzett az ifjúságiaknál Lipták-Galló Máté.  Formagyakorlatban Kovács Milán, a 7-8 évesek és  Zima Dávid, a 9-10 évesek kategóriájában ugyancsak a harmadik helyet szerezte meg.

A váci verseny különítménye Fotó: OKKSZK

– Az egyik szemem sír, a másik pedig nevet. Egyrészt mindkét versenyről vártam aranyat, sőt Vácról aranyakat, másrészt örülök, hisz első, illetve második versenyükön résztvevő tanítványaim jutottak ezüstéremig. Végül is a két versenyen összesen tizenhét érmet szereztünk. Majd az elkövetkezendő időben azért dolgozunk, hogy ezek az érmek legközelebb fényesebbek legyenek – értékelt az orosházi karatésok mestere, sihan Zsiga Zsolt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.