- hirdetés -

Múlt szombaton este az Alföld Gyöngye Hotel éttermében tartotta hagyományos évadzáró vacsoráját és bálját az Orosházi Lovas Egyesület. Ahogyan az elmúlt években, most is díjazták az egyesület idei legjobbjait.

Évek óta hagyomány az Orosházi Lovas Egyesületnél, hogy a szezon végén egy jó hangulatú bállal zárják az évet. Az idei lovas bálra érkezett több, mint 230 vendég közt, az egyesület tagsága mellett üdvözölhettük a szentesi, eleki, kondorosi lovas egyesületek képviselőit és jelen voltak szabadkai sportbarátaink is. Megtisztelte jelenlétével a rendezvényt a Kincsem Nemzeti Lóverseny Kft. marketing igazgatója, Krebs András és a kiváló idomár-hajtó, Kolozsi László is.

Az újonnan megválasztott elnökség nevében az egyesület elnöke, ifj. Kulik Ferenc köszöntötte a megjelenteket, majd Krebs András lépett mikrofonhoz. Megnyitó beszédében méltatta a Békés megyei, ezen belül az orosházi lótenyésztést és versenyzést.

Krebs András méltatta az orosházi lóversenyzést (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

–Békés megye, ezen belül Orosháza a magyar lóversenyzés egyik bástyája. Jelenleg is több mint hetven ló áll tréningben és versenyez a Kincsem Parkban. A Kincsem Kft. a jövőben – az új elnökség szándékával megegyezően – szeretné a kapcsolatokat Orosházával még szorosabbra fűzni – hangsúlyozta a marketing igazgató.

A megnyitó beszédek után következett a hagyományos díjátadás, melyen az idei év legjobbjait díjazta az egyesület.

A póni fogathajtók közül Sztojka Mihály, Németh Béla Balázs, Dimák Sándor, és Szikora Tamás eredményeit ismerték el. A kettesfogat hajtók közül Tóth Attila, Ifj. Héjjas Gyula és Koncsek Ferenc kapott serleget.

A fogatosokhoz hasonlóan nagy taps köszöntötte a városunkat a Nemzeti Vágtán képviselő Mórocz Mercédeszt.

Néhányan a díjazottak közül (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

Az ügetők közül Kárai József, Babcsán András és Ifj. Kulik Ferenc kapott elismerést (Ifj. Kulik Ferenc épp ezen a napon aratta a Kincsem Parkban első idomári győzelmét Unipress nevű lovával). Az Orosházi Lovas Egyesület legjobb pónifogat hajtója Sztojka Mihály legjobb nagylovas fogathajtó pedig Németh Béla lett.

Az egyesület örökös tagja, Fazekas István által alapított és róla elnevezett vándorserleg Ifj. Héjjas Gyula vitrinjét díszítheti egy éven át. A lovas egyesület elnöksége egy-egy kisebb ajándékkal megköszönte azok munkáját is, akik az év során sokat tettek az egyesületért.

A díjátadó után következett a finom vacsora, majd pedig egy fergeteges hangulatú buli hajnalig. Ez utóbbit csak a tombolahúzás szakította meg, melynek főnyereménye egy gyönyörű, hét hónapos, fekete póni csikó volt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.