- hirdetés -

A Mindenszentekkor gyakori temetői lopások megelőzésére hívta fel a figyelmet az Alvégi temetőnél a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács.

Mindenszentekkor és halottak napján az emlékezésé a főszerep. Nem árt azonban odafigyelni értékeinkre, hisz az utóbbi években gyakorivá váltak a lopások, főleg ebben az időszakban. Az ilyen esetek megelőzése érdekében Békés megyében két helyszínen látta el tanácsokkal a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Mobil Bűnmegelőzési Centruma. Emellett hasznos információkat tartalmazó kiadványokkal is készültek október 31-én az Alvégi temetőnél.

Ebben az időszakban fokozottan figyelik a rendőrök a temetőket (Fotó: Rajki Judit)

– Főleg a kerékpárral érkezőknél áll fenn a veszély, ezért ha tanácsolni lehet, mindig jól látható, forgalmas helyen zárják le. A gépkocsival érkezőknek is ajánlott, hogy forgalmas helyen parkoljanak. Az utastérben pedig nem szabad értékesebb dolgokat hagyni, azokat vagy hagyjuk otthon vagy még otthon tegyük be a jármű csomagtartójába – ismertette lapunkkal a legfontosabb információkat Bátkai Miklós alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa. Hozzátette, hogy a táskákat még rövid időre sem szabad a sírokon őrizetlenül hagyni. A pénztárcákat is ajánlott övtáskában vagy kabátjaink belső zsebében tartani, mert a külsőből könnyedén kilophatják, ha nem figyelünk oda.

Bármilyen jogsértés esetén a 107 vagy a 112-es telefonszámon tehetünk bejelentést.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.