- hirdetés -

Viharos, helyenként 100 km/h-s sebességet meghaladó széllel és néhol jégesővel köszöntött be térségünkbe a hidegfront. A hőmérséklet is érezhetően csökkent.

A gyors mozgású, markáns hidegfront hatására országszerte, így Orosházán és környékén is nyugatira, északnyugatira fordult a szél, és sokfelé viharossá (90-110 km/h) fokozódott – írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A 100 km/h feletti széllökések az ország egy északnyugat-délkeleti tengelye mentén az ún. szélcsatornában voltak a legvalószínűbbek. Elsősorban a Dél-Alföld térségében előfordulhatott egy-egy 110 km/h körüli vagy afeletti széllökés is. 

Egy, a Dél-Alföld meteorológia facebook oldalra feltöltött fotó tanúsága szerint Tótkomlós és Békéssámson között jégeső is esett.

(Fotó: Tunyogi Nikolett)

A szél jelentősebben késő estétől veszíthet erejéből, de az előttünk álló éjszaka során is lehetnek néhol 60-70 km/h-t kissé meghaladó szélmaximumok.

Hétfő napközben a továbbra is északnyugati szelet nagyobb eséllyel már csak az Észak-Dunántúlon kísérhetik 70-80 km/h körüli lökések.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.