- hirdetés -

Emléket állítana a város Körösi László okleveles gépészmérnök, irányító technológus, az orosházi síküveggyár tervezője tiszteletére. Erről tartottak megbeszélést a szakember özvegyével, szerdán a városháza kistermében.

Lokálpatrióta, kiváló szakember, nagyszerű barát – így fogalmaztak Kőrösi Lászlóról azon a megbeszélésen, ahol posztumusz kitüntetéséről, illetve emlékállításáról tárgyaltak. A város vezetői – Dávid Zoltán, polgármester, Bojtor István és Elekes Lajos alpolgármesterek, illetve Németh Béla képviselő – fogadták október 18-án a síküveggyár egykori tervezőjének feleségét, Kőrösi Máriát.
– Fontos, hogy elismerjük az ilyen kiváló szakembereket, mint Kőrösi László, hiszen világszínvonalú munkájával öregbíti Orosháza hírnevét. Dolgozunk azon, hogy erkölcsi és tárgyi elismerésben is részesíthessük – fogalmazott Dávid Zoltán a megbeszélésen.

A városvezetők dolgoznak azon, hogy ismerjék el az elhunyt szakembert (Fotó: Rajki Judit)

Elekes Lajos ezzel egybehangzóan kiemelte, hogy mai napig érezteti hatását Kőrösi László munkássága, hiszen az ma is a két üveggyár a város egyik legnagyobb bevételi forrása.
–Örülök, hogy Orosháza vezetése is egyetért abban, hogy elismerjék néhai férjem érdemeit. Jó érzéssel tölt el, hogy foglalkoznak azzal, hogy milyen szakemberek kerülnek ki a városból – mondta Kőrösi Mária.

Az eseményen részt vett Döbrentei Kornél író és Petrás Mária népdalénekes is, akik elismerő szavakkal illették a szakembert, hangsúlyozva elismerésének fontosságát. Ők egyébként a Kőrösi család barátai.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.