- hirdetés -

2015 és 2016 után idén is elnyerte az Orosházi Kórház a Családbarát munkahely címet – tájékoztatott közösségi oldalán az intézmény.

A dicsőség mellett 2 millió forintot is nyertek, amiből többek között gyermekmegőrző sarkot is szeretnének kialakítani, hogy amíg valaki vizsgálatra, kezelésre érkezik biztonságban tudhassa gyermekét, illetve dolgozóknak is segítenének, amíg hivatalos ügyeiket intézik.

A kórház sok olyan eseményt, akciót szervezett már az elmúlt években, ami a dolgozók komfortérzetét javítja. Erről szólt mostani pályázat is. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által hetedik alkalommal meghirdetett Családbarát munkahely pályázatának döntéshozói pedig úgy látták, hogy a maximálisan elnyerhető 3 millió forintos összegből 2 millió forintot ítélnek meg. Az elismerést Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkárától dr. Duray Gergő főigazgató vette át október 9-én Budapesten a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Novák Katalin államtitkár és dr. Duray Gergő főigazgató (Fotó: Orosházi Kórház facebook)
Novák Katalin államtitkár és dr. Duray Gergő főigazgató (Fotó: Orosházi Kórház facebook)

A támogatásból ismét rendeznek kórházi családi napot. Évek óta nagy sikere van a nyári kórházi gyermekfelügyeletnek is, amit szintén folytatnak, így az óvodai, iskolai szünetekben nem okoz gondot a dolgozók gyermekeinek biztonságos elhelyezése.

Ősszel és tavasszal dolgozói szűrőnapokat terveznek, ahol szív- és érrendszeri-, szemészeti- és bőrgyógyászati szűrést, allergiavizsgálatot végeznek, amit állapotfelmérés, életmód tanácsadás és természetgyógyászati bemutató is kiegészít majd.

Folytatják a Munkahelyi Wellnes programot is, ahol saját szervezésben a kórházi dolgozók rekreációs és csapatépítő erdei túrákon vehetnek részt és különböző kulturális eseményekre látogathatnak el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.