- hirdetés -

A sokoldalú művész október 13-án állít ki Orosházán, ahol hosszú ideje nem láthatta alkotásait a közönség.

Aranyi Sándor festőművész, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Kar Rajz és Művészettörténet Tanszékének vezetője. Festő, grafikus. A budapesti Képzőművészeti Főiskolán végzett 1974-ben. Mesterei Barcsay Jenő, Blaski János, Iván Szilárd és Patay László.

171008_aranyi_sandor_festomuvesz1977-ben Derkovits-ösztöndíjat kapott, 1983-ban elnyerte Csongrád megye alkotói díját, 1994-ben a szegedi Táblaképfestészeti Triennálé díját, 1996-ban pedig megkapta a Pro Inventura díjat.

Szegeden él, a tanárképző főiskola tanszékvezető docenseként oktatói munkát is végez, a csongrádi művésztelep alapító tagja, valamint a Szög-Art Művészeti Egyesület elnöke.

Az 1990-es évektől rendszeresen alkot Darmstadtban és a dél-franciaországi Mirabelben. Kiállításokon 1975-től szerepel, szegedi és a csongrádi tárlatok állandó résztvevője. 1979-ban egyéni kiállítással mutatkozott be a hódmezővásárhelyi Tornyai Múzeumban, 1992-ben pedig Darmstadtban rendezett önálló kiállítást. Közben csoportos tárlatokon is szerepelt a Magyar Nemzeti Galériában és a Műcsarnokban. Részt vett a Feszty-körkép restaurálásában, amelynek Nyíregyháza-Sóstón látható kicsinyített változata az ő alkotása.

171010_aranyi_sandor_kiallitas_plakat

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.