- hirdetés -

Könyvbemutató, közönségtalálkozó, kamarakoncert és véradás is lesz a jövő héten a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban. Az intézmény az Országos Könyvtári Napokhoz csatlakozott a programsorozattal, amelynek első rendezvénye október 2-án várja az érdeklődőket.

Ezen a napon, 17 órától Tokai Tamás Csöndnaplók című kötetének bemutatójára kerül sor, a költővel Buzai Csaba könyvtárigazgató beszélget. Október 5-én, csütörtökön 8.00 – 11:30 óra között véradás lesz a könyvtárban. A véradók olvasójegyet és egy éves könyvtártagságot kapnak ajándékba.

Szintén csütörtökön 17:00 órától Folyók, tavak, tengerek – Vizes témák a zenében címmel, kamarakoncerttel egybekötött előadást hallgathatnak meg az érdeklődők a víz zenei megjelenéseiről. Ezzel a programmal a zene világnapjához is kapcsolódnak a szervezők. Az eseményen közreműködik Törköly József zenei könyvtáros, Rekeczkiné Csernai Ágnes hegedűn, Jankó Zita hegedűn, Felföldiné Tóth Erika brácsán, valamint Ondrik Zsuzsanna csellón.

Berg Judittal is találkozhatnak Rumini kedvelői(Forrás: nlcafe.hu)
Berg Judittal is találkozhatnak Rumini kedvelői (Forrás: nlcafe.hu)

Október 6-a, péntek, két rendezvényt kínál. 14 órától Berg Judittal találkozhat a közönség a Petőfi Művelődési Központ Bubik-termében. Este 6 órától pedig Társas-Játék-Est várja kalandor kedvűeket a gyermekkönyvtárban.

A programsorozat gádorosi kerékpártúrával zárul október 7-én, szombaton. A bicajozni vágyók 9 órakor indulnak a könyvtár elől, Gádoroson megtekintik a Justh Zsigmond emlékszobát, majd koszorú helyeznek el Justh Zsigmond sírjánál.

Ugyancsak október 2-a és 7-e között könyvkiárusítást tart az intézmény a Petőfi Művelődési Központ előtt, minden nap 10 órától. A leselejtezésre váró köteteket pedig a Ments könyvet! akció keretében óvhatjuk meg a feledéstől. Hős olvasók 100, általunk kiválasztott, még sohasem kölcsönzött, legalább tízéves könyvet menthetnek meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.