- hirdetés -

Kézilabdaünnepre készült az Eötvös-csarnok közönsége kedd este és mivel a Telekom Veszprém volt a zöld-sárgák ellenfele, már egy órával a találkozó előtt megteltek a lelátók. A sokszoros bajnok, BL-bronzérmes ezúttal teljes csapattal, világsztárok egész sorát felvonultatva érkezett.

Orosházi FKSE-Linamar–Telekom Veszprém 21–40 (13–21)

Kézilabda NB I-es férfi bajnoki mérkőzés. Orosháza, 350 néző.
V.: Altmár, Horváth M. 

Orosháza: Herjeczki — GYENE 5 (2), Németh G., Srsen, Z. Radojevics 2, Morva Z. 2, Németh L. 2. Cs.: Szabó L. (kapus), ANTAL 3, Knezevics 3 (2), Mihály 2, Ferenczi 1, Pásztor M., Zalai 1, Zvolenszki, Bella.
Vezetőedző: Buday Dániel. 

Veszprém: ALILOVIC – GAJIC 8, NAGY L. 6, Lékai 3, Sulic 2, ACCAMBRAY 5, Ugalde 4. Cs.: Schuch, Ilic 1, Nilsson 1, LIGETVÁRI 5, Blagotinsek 2, Győri 1, Tönnesen 2, Terzic.
Vezetőedző: Ljubomir Vranjes.

Kiállítások: 0, ill. 8 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 0/0

A találkozó előtt a játékosok és a közönség egyperces néma főhajtással tisztelgett az orosházi csapat törzs szurkolója, támogatója, a nemrég elhunyt Nagy László emléke előtt.

Már egy órával a mérkőzés előtt megtelt a lelátó (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

Gyors gólváltással kezdődött a mérkőzés. Sulic góljára Gyene Norbert tudott válaszolni, de sajnos itt volt utoljára egyenlő az állás a meccsen. A feszesen, keményen, gyors lábbal védekező vendégek fala mögött Alilovic sorra mutatta be a szebbnél szebb védéseket és a gyors kontrákból hamar elléptek a veszprémiek (5.p. 1-3). Támadásban nem tudott kellő gyorsaságot, határozottságot felmutatni a hazai csapat. Nem nagyon szaporodtak a lőtt gólok, míg az ellenfél a szerzett labdákból gyors találatokkal növelte előnyét. Az első negyedóra után mindössze három gólnál tartottak a hazaiak, szemben a veszprémi tízzel. Az OFKSE több variációt is kipróbált a támadások hatékonyságának növelése érdekében. Két beállóval is támadtunk, de ha át is tudtunk jutni a védőfalon, még mindig ott volt Alilovic, akivel sokszor nem bírtak támadóink. Nagy László negyedik találatával a 19. percben alakult ki először a tízgólos különbség (19.p. 4-14). A félidő hajrájában rákapcsoltak Antal Szabolcsék és egy 5-0-ás rohammal feljöttek mínusz hatra, de rátettek egy lapáttal a bakonyiak is, így 13-21 állt szünetben az eredményjelzőn.

A lehetőséghez jutott fiatalok is bátran játszottak (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit
A lehetőséghez jutott fiatalok is bátran játszottak (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

A második játékrészre sort cserélt Vranjes mester, de a cseresorral is egy kisebb világválogatott jött a pályára. Hamar visszaállt a tízgólos különbség. Időnként nagyon szép dolgokat láthattunk Buday Dániel együttesétől, de ezzel együtt sem sikerült megakadályozni, hogy a Veszprém növelje előnyét. Nem tudtunk olyan sebességgel visszarendeződni, mint amilyennel a vendégek támadtak. Sokszor még fel sem dolgoztuk, hogy ez a helyzet is kimaradt, máris a hazai hálóban táncolt a labda. A kapuban Herjeczkit váltó Szabó Levente, kollégájához hasonlóan jó teljesítményt nyújtott, ennek ellenére lassan, de folyamatosan nyílt az olló. A mérkőzés utolsó tíz percében a fiatalokat is bedobta a mély vízbe Buday mester. Zvolenszki, Bella, Mihály és Zalai junior koruk ellenére sem okoztak csalódást, megállták helyüket.

A világsztárok ellen nem volt könnyű dolga Herjeczki Balázséknak (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit
A világsztárok ellen nem volt könnyű dolga Herjeczki Balázséknak (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

A Veszprém végig komolyan vette az összecsapást és egy pillanatnyi lazítást sem engedek meg maguknak Vranjes figyelő tekintete előtt. A Celje elleni összecsapásra készülve láthattuk tőlük kemény védekezést és villámgyors támadásokat egyaránt. A mieink sem csalták az időt, tempót mentek végig és gyakoroltak olyan elemeket is, melyeket majd a későbbi meccseken lehet hasznosítani. A nagy gólkülönbség ellenére azt azért meg kell állapítani, hogy a Veszprém múlt heti ellenfelénél, a Csurgónál hat góllal többet sikerült elérnünk.

Buday Dániel : – Megérdemelten nyert a Veszprém, de a saját csapatomnak is gratulálok! Sok szép dolgot láttam a fiúktól, ami a velünk azonos képességű csapatok ellen hasznos lehet.

Ljubomir Vranjes: – Hatvan percig tempósan játszottunk, hol jól, hol rosszabbul. Az Orosháza kapusa sokszor megnehezítette a dolgunkat. Összességében elégedett vagyok a csapatommal.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.