- hirdetés -

Sportbarátok, egykori játszótársak futballmérkőzéssel emlékeztek egykori csapattársukra, a 2007-ben elhunyt Kruzslitz Györgyre.

Szeptember 9-én a rákóczitelepi sportpályán gyülekeztek a barátok, futballisták, hogy megemlékezzenek volt csapattársukról, barátjukról, Kruzslitz Györgyről. Bot Ferenc, a Rákóczi Vasas technikai vezetője méltatta a mindenki által Gyulaként ismert egykori labdarúgót. Kruzslitz György az OMTK ifiben kezdett sportolni, majd felnőttként az orosházi csapaton kívül játszott a Rákóczi Vasasban, Fábiánsebestyénben, Gádoroson.

– Igazi közösségi ember volt, pályán belül, pályán kívül egyaránt. Rendkívüli humora volt és a játéktudása miatt élmény volt vele együtt játszani. Hiányoznak ma a sportpályákról az ilyen karakterű emberek – emlékezett vissza a múltra Tóth-Kása Sándor egykori csapattárs.

– Gyula fantasztikus, technikás játékos volt – kezdte a visszaemlékezést egykori barátja, Polyák László. Felidézte, amikor Kruzslitz György a Fábiánsebestyén csapatában játszott, az egyik mérkőzésen szabadrúgást rúghatott Gyula, amit 25 méterről becsavart a kapuba. A játékvezető újra rúgatta a szabadrúgást és öt méterrel hátrább vitette a labdát. „Mindegy főnök, innen is berúgom” – hangzott a válasz. Gyuszi újra nekifutott és ismét a hálóba vágódott a labda. A játékvezető elsőként gratulált a góllövőnek.

A sportbarátok a nap folyamán, Szentetornyán megkoszorúzták Kruzslitz György sírját, majd közös ebéddel zárták a programot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.