- hirdetés -

Hazai környezetben folytatódott az orosházi férfi kézilabdázók felkészülése. Nyolc csapat négy napon át küzdött az Eötvös-csarnokban a III. Üveg Világ-Kupán.

Csütörtök este, mint arról már beszámoltunk, az orosházi és veszprémi fiatalok összecsapásával vette kezdetét a hazai rendezésű, nemzetközi felkészülési torna.

A két csoportra osztott mezőnyben péntek délutántól kezdődtek az igazi küzdelmek. Az A jelű négyesben a Balatonfüred csapata vitézkedett legjobban. Meggyőző fölénnyel nyert a veszprémi és az orosházi fiatalok ellen is, majd kiélezett kemény csatában egyetlen gólocskával múlta felül csoportbeli legnagyobb riválisát az SBS Eger-Eszterházy együttesét, biztosítva ezzel a helyét a vasárnapi döntőben.

Veretlenül jutott a csapat a hazai torna döntőjébe (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina
Veretlenül jutott a csapat a hazai torna döntőjébe (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A másik csoport pénteki és szombati találkozóin az orosházi és a váci legénység mutatta a legmeggyőzőbb játékot. A mieink koncentrált első félidő után, a magabiztos előny birtokában kissé kiengedve győzték le a Bratislava csapatát. Következő – szombat délelőtti – találkozónkon kissé visszaesett a Buday legénység teljesítménye és a Balmazújváros ellen egy szoros mérkőzésen, az utolsó percben szerzett kínai figurás góllal sikerült csak győzni. Estére, a csoport döntőre nagyon összeszedte magát az orosházi csapat. A szintén két nyert meccsel álló Vác ellen nagyon fegyelmezett és kemény védekezést és  szellemes támadásokat bemutatva, rögtön a meccs elején elhúzott, majd a többször is tízgólosra hízott előnyből ötöt megtartva szerezte meg a csoportelsőséget.

Vasárnapi helyosztók

A két csoport azonos helyén végzett csapatok találkoztak a vasárnap lejátszott helyosztókon. A hetedik helyért az OFKSE-Linamar II. és az SKP Bratislava csapott össze. Az orosházi fiatalok vitézül küzdöttek a szlovák első ligás felnőtt csapat ellen, de végül kissé elfáradva egygólos vereséget szenvedtek. A második találkozón a veszprémi U20-as fiatalok csaptak össze a Balmazújvárossal. Ezen a mérkőzésen is egyetlen gólocska döntött a felnőttek javára. A bronzmeccsen az Eger és a Vác találkozóján is nagyon szoros küzdelem zajlott. A végső sípszó után a hevesiek örülhettek egygólos győzelmüknek és ezzel együtt a kupa harmadik helyezésnek.

A döntőben nem bírtak a fürediekkel Gyene Norberték (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina
A döntőben nem bírtak a fürediekkel Gyene Norberték (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A torna döntőjében egy „sok sebből vérző” OFKSE állt ki a Csoknyai István vezette Balatonfüred ellen. Buday Dániel vezetőedző hat standard játékosát is nélkülözni volt kénytelen. Németh László, Németh Gábor, Domagoj Srsen, Milas Ivan, Nikola Markoski és a többször is a felnőtt csapatban játszó Döme Szabolcs sem állt a csapat rendelkezésére. A Füred már az 5. percben 5-2-re vezetett, majd visszajött mínusz egyre az Orosháza, amely az első játékrész végéig tartotta a lépést vendégével. Szünet után könnyű gólokkal elhúzott a Balatonfüred, s bár a hazaiak időlegesen csökkentették hátrányukat, a fürediek belehúztak és könnyedén nyertek a lelkes, de elfáradó Orosháza ellen, megszerezve ezzel a győztesnek járó serleget.

Orosházi FKSE-LINAMAR – Balatonfüredi KSE 26-33 (13-14)

Buday Dániel vezetőedző a döntő után a következőképpen értékelte csapata teljesítményét:
–A rengeteg sérülés miatt ez a döntő nem ad hiteles képet a csapat erejéről. Aki az elmúlt napok négy mérkőzésén pályára lépett, mindenki hozzátette a magáét. A hozzáállással, az akarással semmi probléma nem volt. A fiatalok sem okoztak csalódást, sőt azt láttam, hogy vannak néhányan, akiket be lehet és be is fogok dobni a mély vízbe. A gyakorolt taktikai elemekből is láttam viszont szép számmal. Van persze még a bajnokság kezdetéig hátra levő két hétre rengeteg tenni való, de erre való volt ez a főpróbának számító torna, hogy az esetleges hiányosságok felszínre kerüljenek.

További vasárnapi eredmények:
A 7. helyért: Orosházi FKSE-LINAMAR II. – SKP Bratislava 25-26 (14-13)
Az 5. helyért: Balmazújvárosi KK – Telekom Veszprém U20 28-27 (17-12)
A 3. helyért: SBS Eger-Eszterházy – Váci KSE 29-28 (14-15)

Különdíjasok:
Legjobb mezőnyjátékos: Marko Knezevic (Orosházi FKSE-LINAMAR I.)
Legjobb kapus: Majdán Márk (Orosházi FKSE-LINAMAR II.)
A döntő legjobb góllövője: Szita Zoltán (Balatonfüredi KSE)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.