- hirdetés -

Hat ország kétszáz tűzoltója verseng a városban most hétvégén a negyedik TFA – Legerősebb Tűzoltók Versenyén. Négy orosháziért szoríthatunk: Ambrus József és Németh László már rutinosnak számítanak, de két újoncért is izgulhatunk.

Küzdelem nehéz súlyokkal és az idővel – ez a Toughest Firefighter Alive (TFA). Embert próbáló feladatokat kell teljesítenie a jelentkezőknek augusztus 25-26-án. Pénteken leginkább a gyorsaságra lesz szüksége a versenyzőknek, míg a másnap főleg erőelemeket kell teljesíteniük.
– Mindkét napon vár ránk majd egy palánk. Emellett az első nap egy medencés feladat is lesz, ahol két húszkilós zsák nehezíti a dolgunk. Szombaton légzőben, teljes felszerelésben kell bábut vonszolni, majd felmászni egy toronyba és ott egy tömlőt felhúzni – ismertette a feladatokat Németh László, tűzoltó őrnagy, aki már nem először vesz részt a megmérettetésen. – Tavaly a hetedik helyen végeztem nem sokon múlt, hogy az első hatba kerüljek, idén ezt szeretném elérni – tette hozzá a rutinos tűzoltó.

A negyedik versenyére készülő Ambrus József hadnagy mellett két újonc orosházi tűzoltóért is szoríthatunk. Váczi István és Polónyi Csaba, őrmesterek először indulnak a megmérettetésen.
– Első versenyemen szeretnék egy jó eredményt elérni és az első ötbe bekerülni. Sokat készültem szolgálatban és azon kívül is. Minden tőlem telhetőt megteszek majd – mondta el Polónyi Csaba, aki a kalapácsütést és a 90 kilós bábu cipelését gondolja a legnehezebb feladatnak, ahogyan Németh László is.

A TFA hivatalos Facebook oldalán már megtalálhatók a pénteki indulási sorrendek. A rajtlista szerint Németh László a 49., Váczi István 133., Ambrus József a 140., míg Polónyi Csaba 152. lesz a sorban.

A programot péntek és szombat este koncertek színesítik. Napközben hivatásos szervek kiállításai mellett idén sem marad el a 600 lóerős drift autó bemutatója.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.