- hirdetés -

Kétnapos rendezvénnyel ünneplik augusztus 20-át Orosházán: 19-én az Államalapítás Ünnepét tartják a Szent István szobornál, 20-án Gyopárosfürdőre szerveznek nagyszabású koncertsorozatot és kézműves vásárt.

Az Államalapítás Ünnepén Dávid Zoltán polgármester mond beszédet augusztus 19-én a Szent István szobornál. Ezt követően ökomenikus kenyérszentelés lesz, a megszegett újkenyeret pedig körbekínálják a jelenlévőknek. Az ünnepséget követően este 7 órától az Everdance Táncszínház „Tánc… és most csak táncolunk…” produkcióját láthatják a rendezvénytéren.

Kenyérszentelés és táncszínház a Szent István szobornál
Kenyérszentelés és táncszínház a Szent István szobornál augusztus 19-én

Augusztus 20-án Gyopárosfürdő közel húsz hektáros parkerdejébe várják a kikapcsolódni vágyókat. 13:30-tól veterán traktor és cséplőgép bemutatót rendeznek: 40 kéve búzát kicsépelnek; a rendezvény teljes ideje alatt pedig kézműves vásárt tartanak. A fürdő medencéin kívül vizibicikli, ugrálóvár, trambulin és számos koncert szórakoztatja majd a kicsiket és nagyokat. A 11 órakor kezdődő rendezvényen fellép többek közt Postás Józsi, az Irígy Hónaljmirigy, Tolvai Reni, Gajer Bálint, a Ladánybene 27 és a Magna Cum Laude. Az ünnepséget 22 órakor tűzijáték zárja.

Kedvező jegyárakkal várja Gyopárosfürdő az orosháziakat augusztus 20-án
Kedvező jegyárakkal várja Gyopárosfürdő az orosháziakat augusztus 20-án

A szervezők nem csak változatos programmal, de az igényekhez igazodó jegyárakkal is készültek: a felnőtt napijegy 3.200 Ft, a diák és nyugdíjas 2.200 Ft, és van este 6 órától érvényes napi koncertjegy 2.000 Ft-ért – az orosháziak mindegyiket féláron válthatják meg!
A fürdőtől nem messze ingyenes parkolót is találnak a látogatók, de a Dotto kisvonattal is ki lehet jutni Gyopárosra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.