- hirdetés -

Folytatva a hagyományt idén is Orosháza adhat otthont a nagy múltú TFA Hungary – Legerősebb Tűzoltók Versenyének. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület, és az Őrizd a Lángot Alapítvány közös szervezésében az eddigieknél nagyobb rendezvénnyel készülnek.

Az augusztus 25-26-i nemzetközi megmérettetésen ismét embert próbáló feladatokat kell teljesíteniük a bátor jelentkezőknek. A nemzetközi verseny előkészületei már a célegyenesben, augusztus 14-én újabb egyeztetést tartottak.
–Bízunk abban, ezúttal is egy eredményes, és sok látogatót vonzó nemzetközi megmérettetésnek adhat otthont Orosháza, a programra újdonságokkal, különlegességekkel is készülünk – mondta el még korábban Vincze Tibor, az alapítvány elnöke.

A hétfői egyeztetés után körbejárták a helyszínt (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A hétfői egyeztetés után körbejárták a helyszínt (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Megtudtuk, a rangos eseményen hat ország – Ausztria, Szlovákia, Lengyelország, Németország, Románia és Magyarország – mintegy kétszáz tűzoltója vesz részt, akik – mint arról már korábban beszámoltunk – mindkét nap a belvárosban mérik össze tudásukat. Az első napon a Kossuth, majd másnap a Rákóczi utcán gyürkőznek neki a szakmai tudást, kitartást és rátermettséget kívánó feladatoknak.

Négy orosháziért szoríthatunk: Ambrus József és Németh László már rutinosnak számítanak, de két újoncért is izgulhatunk majd Polónyi Csaba és Váczi István személyében. A velük készült interjúinkat hamarosan közzétesszük az OrosCafén. Tavaly az orosházi tűzoltók is kitettek magukért, videós összeállításunk ide kattintva érhető el, de megküzdött a pályával Kucsera Gábor világbajnok kajakos is, nézzék meg, hogyan bírta.

Guiness-rekorder tűzszerész Orosházán

Az idei rendezvényen sem maradnak el a kiegészítő események, számtalan programmal készülnek a szervezők. A hivatásos szervek kiállításai és bemutatói mellett a Magyar Honvédség is különlegességgel, egy bombakutató bemutatóval készül, méghozzá egy Guiness-rekorder tűzszerész közreműködésével. Mészáros Zoltán még 2014-ben alig több, mint 1600 métert futott a mintegy 50 kg súlyú tűzszerész ruhában 8 és fél percen belül, amivel jelenleg csúcstartó.

Az elmúlt évben elnyerte a közönség tetszését a 600 lóerős drift autó hangos, füstös és látványos bemutatója. A főszponzor a HELL jóvoltából ez idén is itt lesz, sőt néhány szerencsés akár be is ülhet a sofőr mellé.

A tűzoltók mellett az egyik látványosság ez a 400 lóerős autó volt (klikk a képre) Fotó: Melega Krisztián
Tavaly így driftelt (Fotó: Melega Krisztián)

Újdonságnak számít a TFA Hungary életében a Magyar Autóklub kamionja is. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet, illetve oktassák a biztonságos közlekedést. Éppen ezért lesz kerékpáros ügyességi verseny, több előadás a biztonságos vezetésről, borulás szimulátor, illetve részegszemüveg bemutató is.

A szervezők elmondták, hogy zenei élményből sem lesz hiány. Pénteken fellép a Reláció, Dirty Slippers, a New Level Empire, másnap pedig az Ozone Mama és Orosháza történetében először egy angol banda is idelátogat – a legendás woodstocki Ten Years After basszusgitárosának, Leo Lyonsnak a zenekara – a Hundred Seventy Split.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.