- hirdetés -

Több tűzoltó egység, önkéntesek és a kórház munkatársai dolgoznak a kórház területén, hogy minél előbb eltüntessék a viharkárok nyomait. A helyreállítási munkák alatt a betegellátás a kórházban és a szakrendelőben is folyamatos.

Az augusztus 6-ai vihar jelentős károkat okozott az Orosházi Kórház épületében és parkjában. A tűzoltók elsőként a több helyen megrongálódott tetőszerkezeteket hozták helyre és a veszélyesen megdőlt fákat vágták ki – áll az intézmény közleményében.

Az ötödik emeleti szemészeti részlegen keletkezett károk miatt ez a szárny egyelőre zárva van, de a helyreállítások már itt is megkezdődtek. A kórház személyzete kitakarította a helyiségeket és folyamatban van a kiszakadt nyílászáró cseréje is. A vihar az itt található értékes műszerekben nem tett kárt.

Az erős szél az udvaron több helyen is megbontotta a fedett bejáró üvegtetejét, a javítási munkálatok jelenleg is zajlanak.

A viharkárok elhárítása miatti helyreállítási munkálatok alatt  lezárják a kórház hátsó portáját. A személygépkocsival érkező betegek és a mentők csak a főportán keresztül tudják megközelíteni a Sürgősségi osztályt szerda reggelig.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.