- hirdetés -

Focival ünnepelte 30. születésnapját a Liget SC kispályás labdarúgó csapata.

Az Orosházi városi kispályás labdarúgó bajnokság meghatározó csapata a Liget SC. A társaság 1987-ben alakult, azóta állandó résztvevője a városi kispályás labdarúgó bajnokságnak és a környékbeli tornáknak.

A Liget utcai srácok összeálltak

– A Liget utcai és a Deák Ferenc utcai srácok 1987-ben úgy gondoltuk, hogy a grund után kipróbáljuk magunkat a felnőttek között a városi bajnokságban és Ángyán László és Farkas István vezetésével megalakítottuk a Liget SC csapatát. A „C” osztályban kezdtük és lépésről-lépésre jutottunk el a 90-es években a legmagasabb osztályig. Az évek során hatalmas mérkőzéseket játszottunk a Schell – EX, a MOL Rt., az AKG, az Unicum vagy a Barátság csapatával. Teljesen amatőr alakulat vagyunk, közös bennünk, hogy mindenünk a foci. A harminc év alatt a játékoskeret folyamatosan fiatalodik, én maradtam hírmondónak a pályán az alapítók közül – adta tudtul Molnár Ernő csapatvezető.

Focival ünnepelte születésnapját a Liget SC (Fotó: egyesület)
Focival ünnepelte születésnapját a Liget SC
(Fotó: egyesület)

A sportember elmondta még, hogy háromszor nyerték el a Nyári Kupát, kétszer a Farsang Kupát, kétszer lettek másodikok és harmadikok a városi bajnokságban. Ezek mellett több környékbeli tornán vettek részt – eredményesen. Legnagyobb sikerüket az NB II-es Országos futsal bajnokságban eltöltött két év jelentette.

Cél a felsőház

A Liget SC az eredményeit szinte szponzori támogatás nélkül, önerőből érte el, amire nagyon büszkék a csapattagok. Az előző szezonban a városi kispályás labdarúgó bajnokságban a 4. helyet szerezték meg. Az új szezonban a felsőházba kerülés az elsődleges cél. A bajnoki pontvadászat augusztus közepén kezdődik.

A csapat jelenlegi kerete: Greman László, Bordás Roland,Ullman Patrik,Csizmadia Zoltán,Tóth Gábor,Beke Norbert,Mikula Mihály,GerdaTíbor,Vara Pál,Ifj. Greman László, Vincze Roland,Fekete Norbert,Gerda Viktor,Dénes Viktor.  Csapatvezető: Molnár Ernő.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.