- hirdetés -

Az egész városban folyamatosan zajlik a károk elhárítása, amelyeket a vasárnapi óriási vihar okozott. A pusztítás ezúttal sem kerülte el a Vásárcsarnokot és a Kalandpark sem üzemel.

Ahogyan megírtuk, több mint 200 bejelentés érkezett vasárnap este a vihar után, ma délben ez a szám ötvenháromra csökkent. Megtudtuk, hogy az Orosházi Hivatásos Tűzoltóság emberei mellett a békéscsabai és szarvasi hivatásosok, valamint az önkéntes tűzoltók is kiveszik a részüket a munkából.

Mezőberényből, Tótkomlósról, Békésről és Sarkadról, de a szomszédos megyéből is érkezett segítség. A hódmezővásárhelyi és a szentesi hivatásosok létrás autói szintén dolgoznak a károk felszámolásán – tájékoztatta az OrosCafét Baráth Ilona a Békés megyei Katasztrófavédelem sajtóreferense, aki hozzátette, hogy a munkákat a holnapi napon igyekeznek befejezni.

Benkő Ferenctől, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy rengeteg még a tennivaló. A kidőlt fákat, letört gallyakat a város komposztáló telepére, illetve a vásárhelyi úton található hulladéklerakóhoz szállítják, ehhez külső vállalkozókat is felkértek. Dávid Zoltán, polgármester kérésére a vastagabb fákat feldarabolják és később a rászorulóknak adják.

Károk a Vásárcsarnokban és a Kalandparkban is

A Vásárcsarnok tetejét most is megtépázta az orkán erejű szél, de ezúttal másik helyen sérült meg a tetőszerkezet.
– Ugyanaz a folyamat megy végbe, mint a legutóbb. A biztosítónál már bejelentettük a károkat, a tetőszerkezet helyreállításához szükséges profillemezeket a kivitelező megrendelte, addig fólia kerül a Vásárcsarnok tetejére. Előreláthatólag most is egy hónapot fog igénybe venni a javítás – mondta el a vezérigazgató.

A Gyopárosfürdőn található Alföld Gyöngye Kalandparkot sem kímélte az ítéletidő, több olyan fa is kidőlt, ami kulcseleme az akadálypályának. Benkő Ferenc elmondta, hogy a tulajdonossal, azaz a város vezetésével egyeztetnek a helyreállítási munkálatokról, illetve a kalandpark jövőbeli sorsáról. Erről és egyéb információkról a kalandpark honlapján lehet majd tájékozódni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.