- hirdetés -

Az augusztus 6-ai, vasárnap délutáni orkán erejű széllel és jégesővel érkező vihar komoly károkat okozott az Orosházi Kórház épületében és parkjában, de személyi sérülés nem történt.

A kórház közleményt küldött lapunknak, amelyben azt írták, hogy a szakrendelő tetőszerkezete 25-30 négyzetméteren megrongálódott, beázott, az álmennyezet több helyen beszakadt. Ezért a szakrendelő főbejáratát lezárták, a járóbetegek a szakrendelőt csak a kórház főbejáratán át lehet megközelíteni. Ettől függetlenül a járóbeteg rendelésekben nincs fennakadás.

Az éjszaka a tűzoltók és a katasztrófavédelem szakemberei a trafóállomás tetejét is befedték, mert a vihar lesodorta a cserepet az épületről. Ezzel biztosították a kórház folyamatos áramellátását.

A krónikus osztály Kórház utca felőli oldalánál két fa dőlt az épület tetejére. A kárelhárítás idejére összesen 22 beteget kellett áthelyezni másik kórterembe, akik a munkák végeztével visszatérhettek szobájukba. Ugyancsak fa dőlt a véradóállomás tetejére is, több helyen megbontva a cserepeket.

Megtépázta a vihar a kórház udvarát is (Fotó: Rosta Tibor)
Megtépázta a vihar a kórház udvarát is (Fotó: Rosta Tibor)

A vihar miatt két részlegben leállt az informatikai hálózat. Hétfő reggelre a kórházban már működött a rendszer, a gyopárosfürdői részlegben jelenleg is tart a javítás.

Az ötödik emeleti szemészeti műtő előtti folyosó egyik nyílászárója olyan mértékben sérült, hogy a tűzoltók eltávolították. A helyreállítás ideje alatt az épület ezt a részét lezárták.

Az erős szél az udvaron több helyen is megbontotta a fedett bejáró üvegtetejét, ezért az átjárót le kellett zárni. A kórház udvarán több fát tövestől csavart ki a viharos szél, három gépjárműben komoly károk keletkeztek.

Egyelőre nem tudni, mikorra áll helyre a rend (Fotó: Rosta Tibor)
Egyelőre nem tudni, mikorra áll helyre a rend (Fotó: Rosta Tibor)

Az éjszakai vihar és villámlás miatt a tetőszerkezetekben okozott egyéb károk további felmérése és javítása hétfőn reggel folytatódott. A vihar alatt és a mentés során áramkimaradás nem volt, a betegellátás zavartalan, személyi sérülés nem történt.

A kórház azt kéri a betegektől és a látogatóktól is, hogy a kórház területén kihelyezett figyelmeztető jelzéseket vegyék figyelembe, és gépjárművel ne parkoljanak az udvaron.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.