- hirdetés -

Sok családban gondot okoz, hogy a nyári tanítási szünet alatt hogyan biztosítsanak felügyeletet a gyermekek számára. Az iskolák többsége már nem szervez nyári napközit, ahol a szülők munkaidejében felügyeletet biztosítanának.

A családok jó része nem tudja vállalni azt, hogy különböző nyári táborokba íratja be gyermekeit, mert két-három gyermek esetében ez nem pénztárcabarát megoldás. Gyakran a nagyszülők is dolgoznak, nem tudják vállalni a gyermekeket a szülők munkaideje alatt. A szülők felváltva veszik ki szabadságukat, de így meg nem jut elég idő a közös családi nyaralásra.

Többéves problémát próbált megoldani az Orosházi Kórház 2010-ben, amikor létrehozta a nyári gyermekfelügyeletet a kórházi dolgozók gyermekei és unokái számára. A területileg illetékes kormányhivatal engedélyével működő tábor a szakrendelő nagytárgyalójában és előterében található. Nyáron a hely átalakul igazi gyermekparadicsommá: játékok, tévé, CD lejátszó, mesekönyvek szórakoztatják a 3-14 éves korú gyerekeket. A szolgáltatást reggel 6-tól 18 óráig vehetik igénybe a szülök, igazodva a műszakváltásokhoz.

Amíg anya vagy apa dolgozik a kórházban, a gyerekekre szakképzett felügyelők vigyáznak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Amíg anya vagy apa dolgozik a kórházban, a gyerekekre szakképzett felügyelők vigyáznak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Minden nyáron három szakképzett dajka vagy gyermekfelügyelő dolgozik a táborban, akik szervezik a gyermekek programjait. Az elmúlt években gyakori vendégek voltak Gyopárosfürdőn, részt vettek a művelődési ház nyári gyermekprogramjain, ellátogattak Pusztaottlakára a szabadidőparkba. A szabadtéri játékokhoz a kórház árnyas kertje nyújt kiváló helyszínt. A kórház étkezést és orvosi ellátást is biztosít a nyári gyermektábor lakói számára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.