- hirdetés -

Szombaton lejátszotta második edzőmeccsét a Rákóczi Vasas labdarúgó csapata. A Szegedi Vasutas után a megyei II. osztály újoncát, a Nagyszénás SE-t is sikerült legyőzni Tasiéknak.

A felkészülés közepén tartanak a csapatok, a kemény tréningeket tesztmérkőzésekkel próbálják színesíteni az edzők. Ilyenkor nem feltétlen az eredményen, inkább az egyes taktikai, technikai elemek csiszolásán van a hangsúly. Persze, a játékosok számára az eredmény sem mellékes.

Rákóczi Vasas – Nagyszénás SE 5 – 0 ( 3 – 0 )

Rákóczitelep, Vezette: Gyuga Zs. (Pusztai Z., Varga L.)

Rákóczi Vasas: Lipcsei – Ludányi, Németh, Kiss Z.- Boros, Vili M., Nyéki, Dudás, Sajti – Tasi, Simon R. Cserék: Bálint D., Bozsóki, Mazán. Edző: Dávid Zsolt.

Nagyszénás: Pajkó – Zábrák, Simon L., Szilágyi, Godár – Szabó Á., Maglóczki, Márk Á., Miszlai, Balogh Gy. – Nagy Sz. Cserék: Liska, Plesovszki, Tari, Simon T., Hegedűs, Zalai. Edző: Boér Zsolt.

A Vincze Alex nélkül felálló vendégek mezőnyben egyenrangú partnerek voltak, de a kapu előtt nem jelentettek veszélyt. A második játékrészben a Rákóczi több komoly gólhelyzetet hibázott el.

A kékmezes Simon két góllal járult hozzá a győzelemhez (Fotó: OrosCafé)
A kékmezes Simon két góllal járult hozzá a győzelemhez (Fotó: OrosCafé)

A 3. percben Simon Róbert baloldali beadását Vili Máté gurította a kapuba, 1-0. A 7. percben Simon hagyta faképnél védőjét és éles szögből rúgta a labdát a hosszú sarokba, 2-0. A 36. percben Nyéki mélységi passzával Tasi iramodott meg a jobbszélen, középre adott labdáját Simon Róbert passzolta a hálóba, 3-0. Az 51. percben Tasi 20 méteres szabadrúgásból tekert a kapu jobb oldalába, 4-0. A 90. percben Boros jobboldali beadását Tasi rúgta a hálóba, 5-0.

Dávid Zsolt: A héten kemény munkát végeztek a fiúk, ami benne volt  a lábakban. Egy jó ellenfelet győztünk le, de némi hiányérzetem van a kimaradt helyzetek miatt.

Boér Zsolt: A csúcsterhelés közben lejátszott mérkőzésen érződött a fiúk teljesítményén a fáradtság.

A Rákóczi Vasas július 26-án, szerdán 18.30 órakor a Méhkerék csapatát fogadja felkészülési mérkőzésen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.