- hirdetés -

Kevesebb súlyos sérüléssel járó, de több halálos áldozatot követelő baleset történt 2017. I. negyedévében, mint az előző év hasonló időszakában – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal közelmúltban ismertetett adataiból.

Az idei év első negyedévben Békés megye közútjain 106 olyan baleset történt, amelyikben megsérült valaki. Ez az országban bekövetkezett balesetek 3,7 százaléka – tájékoztatott a friss adatokról a közelmúltban a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Egyébként ez az országos 10 százalékos csökkenéssel szemben, 12 százalékkal több az egy évvel ezelőttinél.

A statisztikákból az is kiderül, hogy a könnyű sérüléssel végződő balesetek száma 56-ról 61-re, a súlyos sérüléssel járóké 37-ről 39-re nőtt, de halálos balesetből is több volt az idén, a korábbi kettővel szemben hat.

Egy korábbi baleset Tótkomlósnál (Fotó: OrosCafe)
Egy korábbi baleset Tótkomlósnál (Fotó: OrosCafe)

Ittasan 11 balesetet okoztak, az egy évvel korábbinál 4-gyel kevesebbet. Az italozás a közúti balesetek 10 százalékában játszott szerepet.

A balesetekben összesen 134-en sérültek meg, 16 százalékkal többen, mint egy évvel ezelőtt. A könnyebb sérültek száma 24 százalékkal, 89-re, a halálos áldozatoké 2-ről 6 főre emelkedett. Kevesebb volt viszont súlyos sérültekből, 42 helyett 39.

A közúti balesetek 95 százalékát a járművezetők okozták, leggyakrabban a gyorshajtás vezetett a tragédiához – írta a Központi Statisztikai Hivatal.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.