- hirdetés -

Egy alternatív vajúdó és szülőszoba kialakítását szeretné elérni az az alapítvány, amelyet az orosházi kórház szülészet-nőgyógyászati osztálya hozott létre a közelmúltban.  

Az alternatív szülészet Magyarországon az 1980-as években elterjedni. Követői szerint a módszer alapja a családközpontúság és az intimitás. A szülésre való felkészítés, és az együttszülés is az alternatív szülészet eredményei közé tartozik. A teljes sikerhez azonban szükség van egy alternatív vajúdó és szülőszobára. Hogy ez az orosházi kórházban is megvalósulhasson,  a szülészet-nőgyógyászati osztály létrehozta a Szent Szilvia Alapítványt.

Otthonos körülményeket teremtenének (Fotó: Rajki Judit)
Otthonos körülményeket teremtenének (Fotó: Rajki Judit)

–Régi vágya teljesült az osztálynak, amikor létrejött az alapítvány- tudtuk meg dr. Svarsnig Lajos szülész-nőgyógyász osztályvezető főorvostól. – A Szent Szilvia Alapítványt a szülőnők védőszentjéről neveztük el. Olyan alternatív vajúdó és szülőszobát szeretnénk kialakítani, ahol a szülés és a vajúdás otthonos, családias körülmények között, oldott légkörben történhet.

Saját erőből már vásároltunk bordásfalat, tornaszőnyeget, amelyek a vajúdás személyre szabott igényeit elégítik ki. A vajúdók számára fontos a meghitt környezet, ezért nagy hangsúlyt szeretnénk fektetni a szoba berendezésére és dekorációjára is. Terveink között szerepel a már meglévő egyágyas kórterem felújítása és korszerűsítése a szülészeti részlegen. Jelenleg fürdőszoba, televízió és internet elérés biztosított a kórtermet igénybe vevő kismamák részére – tette hozzá a főorvos.

A Szent Szilvia Alapítvány várja magánszemélyek, vállalkozók és nagyvállalatok felajánlásait a következő számlaszámra: 53300036-18576487

A befolyt összegből ülőgarnitúra, televízió, CD lejátszó vásárlását tervezik, valamint zuhanyzó kialakítását a vajúdó szobán belül.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.