- hirdetés -

Rövidesen felújíthatják a Dózsa György utca külterületi szakaszának jelenleg nem a legjobb állapotban lévő aszfaltrétegét, a földutas szakasza pedig új, szórt köves burkolatot kaphat.

Még tavaly döntött az orosházi önkormányzat arról, hogy pályáznak a Dózsa György utca Lázár Vilmos utcától kezdődő külterületi szakaszát borító aszfaltburkolat felújítására és az utca további szakaszának korszerűsítésére.

Lövei Ferenc, a környék önkormányzati képviselője lapunknak elmondta, hogy egy hiánypótlás benyújtása, és több éves harc után végre sikerülhet elérnie, hogy – sikeres pályázat esetén – felújítják azt az útszakaszt, ahol többek között a kutyamenhely is található, de néhányan laknak is az utcában. Nekik sajnos néha komoly problémájuk akadt a rossz út miatt. Esős időben autóval gyakorlatilag lehetetlen volt közlekedni, olyan is előfordult, hogy a mentők nem tudtak eljutni az egyik házhoz – tette hozzá a képviselő.

Rossz időben szinte járhatatlan az út (Fotó: Kecskeméti Kriszta)
Rossz időben szinte járhatatlan az út (Fotó: Kecskeméti Kriszta)

A felújítás a Dózsa György utca Orosháza közigazgatási határáig tartó szakaszát érinti. A tervek szerint a rossz minőségű aszfaltburkolatot felújítják, a jelenlegi földes szakasz pedig egy szórt köves burkolatot kap. A beruházás összköltsége 124 millió 500 ezer, a város önrésze ebből 19 millió 600 ezer forint.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.