- hirdetés -

A legmagasabb szintre, harmadfokúra emelte a hőség miatt kiadott figyelmeztetését Békés és Csongrád megyében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták, hogy a hőmérséklet délután 31 és 37 fok között valószínű, de késő este sem lesz hűvösebb 25-32 foknál.

Nehéz lesz elviselni a meleget
Nehéz lesz elviselni a meleget (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyében másodfokú, máshol elsőfokú a figyelmeztetés. Csupán Borsod-Abaúj-Zemplén megyére nem adtak ki figyelmeztetést.

A nagy meleg mellett néhol az esőtől is tartani kell. Délutántól Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom és Tolna megyére a heves zivatarok miatt is másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

A nagy hőség megterheli az egészséges szervezetet is, így bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen tüneteket, dekoncentrációt. Különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. Ilyenkor mindenképen sok folyadékot kell inni, lehetőség szerint ásványvizet, és semmiképpen sem alkoholt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.