- hirdetés -

Szilaj Izabelláról van szó, aki a világbajnokság helyszíni egészségügyi biztosító csapatának tagjaként élheti át a július 16-án kezdődő sportesemény szinkronúszó küzdelmeit.

Minden magyar sportszerető ember nagyon várja már a július 16-án kezdődő budapesti FINA Vizes Világbajnokság versenyeit. Sokan lesznek, akik a helyszínen szurkolnak a kedvenceknek, még többen, akik a tv előtt izgulnak a magyar sikerekért. Szép számmal lesznek azonban szerte az országból olyanok is, akik munkájukkal segítik a rendezést, a sikeres lebonyolítást, hisz ez komoly elismerést hozhat hazánk számára. Orosháziak közt is találtunk ilyet, mégpedig a városszerte ismert és kedvelt mentőtisztet, Szilaj Izabellát.

Iza jelentkezett a világbajnokság egészségügyi biztosító csapatába és tekintve 22 éves mentős és 15 éves mentőtiszti rutinját, tapasztalatát és rátermettségét, jelentkezését el is fogadták.

Több mint két évtizedes mentőtiszti tapasztalata sokat nyomott latba (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Másfél évtizedes mentőtiszti tapasztalata sokat nyomott latba (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A rendezvénybiztosítási feladatokat a mentők szabadnapos dolgozókkal és szabadnapos kocsikkal végzik, így a mindennapos életmentésben sem lehet fennakadás.
– A budapesti eligazításon elhangzott, hogy ki, melyik helyszínen lesz szolgálatban, kik azok, akik az akkreditált versenyzőkre és kik, akik a minden bizonnyal szépszámú közönségre ügyelnek – kezdi a beszélgetést az orosházi mentőtiszt.

– A Városligetben, a szinkronúszó versenyeken veszek majd részt egy mentőápoló és egy mentő gépkocsivezető kollégával egy csapatot alkotva és a közönségre fogunk figyelni egy nagyon jól felszerelt, esetkocsi szintű egységben. Ha netán a nézők közül rosszul lesznek, a betegeket ellátjuk, illetve szükség esetén kórházba szállítjuk – részletezi a feladatokat.

A résztvevő mentők felkészülését nagyban segítette a július 5-ei megbeszélés, hisz nagyon fontos, hogy mindenki egy egységes látásmód mentén értékelje a történéseket.  A mentők, a tűzoltók, a rendőrök, a biztonságiak – mindenki egy csapat, egy célért, a sikeres világbajnokságért dolgozik.
– Egy nagyon precíz, 150%-osan átgondolt, komplex biztonsági tervet ismertünk meg, amelybe beletartozik sok minden. Mikor, melyik az ügyeletes intézmény, ahol a betegeket fogadják, a menekítési útvonalak, a mentők részére biztosított külön rádiófrekvencia és még sorolhatnám. Reggelente még külön eligazításon frissítjük fel a tudnivalókat. Nem lehet fennakadás – zárja a beszélgetést Izabella.

Ismerve az ő és kollégái profizmusát, nyugalmát, el is hisszük, hogy nem lesz. Mindenesetre nagyon várjuk a VB-t, a biztonságunkért dolgozóknak pedig – ahogy ők mondják – eseménytelen szolgálatot kívánunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.