- hirdetés -

Ismét várja a festészet kedvelőit az Orosházi Kulturális Közhasznú Egyesület hagyományos nyári tárlata. A seregszemlén 16 alkotó szerteágazó irányzatokban készült képei láthatók június 23-a óta a Petőfi Művelődési Központ Színháztermi előcsarnokában.

Az egyesület nyolcadik alkalommal rendezte meg a kiállítást, de annak múltja több évtizedre nyúlik vissza. Már a Fiatal Orosházi Festők Csoportja is minden nyáron bemutatkozott alkotásaival.
– Mivel nálunk van az egyedüli élő alapító, ugyanazt a műtermet használjuk most, amit ők is használtak annak idején, nálunk vannak olyan képek, amikből tudunk égi műtermet csinálni, ezért mondtuk azt, hogy mindenképp folytatni szeretnénk a hagyományt és nem hagyjuk ki a nyári tárlatokat – beszélt a motivációról Bodrogi Béla, az egyesület elnökhelyettese.

Virágcsendéletek és tájképek is részei a tárlatnak (Fotó: Rosta Tibor)
Virágcsendéletek és tájképek is részei a tárlatnak (Fotó: Rosta Tibor)

Stílusát tekintve a fiatalabb generáció az elvontabb, absztraktabb irányvonalat képviseli mind kifejezésmódban, mind témaválasztásban, míg az idősebbek főként a hagyományos vonal követői.
– Van egy saját zsűrink, amely értékeli a képeket, de ezúttal az alkotókra hagytuk a döntést, mely festményeiket tartják a nyári tárlatra valónak. Rájuk bíztuk a témaválasztást is, én mindössze annyit kértem tőlük, hogy erre az alkalomra próbáljanak önmagukhoz képest megújulni és maradandót alkotni – fogalmazott Bodrogi Béla.

A kiállítás augusztus 30-áig várja az érdeklődőket. Az egyesület tagjai azonban ez idő alatt sem tétlenkednek: egyhetes gyopárosi alkotótáborral készülnek az őszi tárlatra, amelynek Gyopárosfürdő lesz a központi témája.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.