- hirdetés -

Az OMTK-ULE 1913 egy éve alakult felnőtt labdarúgó csapata 2. helyen végzett a megyei harmadosztályú bajnokságban. Tóth-Kása Sándor elnök és Buza Barnabás játékos-edző értékelte az eltelt időszakot.

A csapat 24 mérkőzésen 22 győzelem mellett csupán kétszer hagyta el vesztesen a pályát, ami viszont az aranyérembe került. A gárda 154 gólt szerzett és csak 31 gólt kapott. A bajnokság gólkirályát is az Orosháza adta, Buza Barnabás 51 találattal lett a legeredményesebb játékos.

– Milyen céllal alakult meg a felnőtt csapat?

– Egy évvel ezelőtt az önkormányzattal együtt gondolkodva arra a döntésre jutottunk, hogy egyrészt a kiöregedett ifjúsági játékosok számára játéklehetőséget biztosítsunk felnőtt szinten is, másrészt a Mátrai stadionba „ életet  leheljünk ”- kezdte a visszaemlékezést Tóth-Kása Sándor elnök.

Az OMTK-ULE 1913 ezüstérmes csapata (Fotó: Rajki Judit)
Az OMTK-ULE 1913 ezüstérmes csapata (Fotó: Rajki Judit)

– Mi volt az elvárás a csapattal szemben és mi valósult meg ebből?

– A csapat gerincét adó rutinos játékosok mellé az edzők minél több fiatal tehetséges labdarúgót építsenek be a keretbe, ami természetesen hosszú távú feladat. A bajnokság végére 7-8 húsz év alatti fiatal lépett pályára egy-egy mérkőzésen. A fordulók múlásával láttuk, hogy hol a helyünk a bajnokságban, ekkor fogalmazódott meg, hogy a dobogó lehet a célunk, akár az aranyérem is. Álmaink az utolsó előtti fordulóban, a nagyszénási  vereségünkkel foszlottak szét. Ezúton gratulálok a Nagyszénásnak, azon a mérkőzésen ők voltak a jobbak. A bajnoki címet nem ezen a mérkőzésen vesztettük el, hanem az őszi gádorosi meccsen-vélekedett a sportvezető.

A bajnokság nagy részében Gyimesi András edző irányította a csapatot, de az utolsó fordulókra Buza Barnabás-Czollner Gábor edzőpáros vette át a gárda irányítását.

– Teljesen elégedett vagyok a csapattal, az edzéslátogatottság is bizonyítja, hogy ez a csapat többre hivatott. A legtöbb gólt rúgtuk és legkevesebbet kaptuk a szezonban- értékelte röviden a srácok teljesítményét Buza Barnabás játékos-edző.

Az ULE a tavasszal több fiatalt „dobott a mély vízbe”. A saját nevelésű Kovács Dávid 16 évesen mutatkozott be a felnőtt csapatban.

– Szeretném megköszönni edzőmnek, Gyimesi Andrásnak, hogy bízott bennem és „betett” a csapatba. Nagyon nagy élmény hétről-hétre a felnőttek között, színvonalas mérkőzéseket játszani-nyilatkozta boldogan a védőjátékos.

A „Hogyan tovább?” kérdésre Tóth-Kása Sándor válaszolt

– A bajnokságok átszervezésével a Békés Megyei Igazgatóság 24 megyei másodosztályú csapatban gondolkodik, amit két csoportban tervez szerepeltetni. Biztos vagyok benne, hogy az OMTK-ULE 1913 tagja lesz a feltöltés után a megyei másodosztály mezőnyének.

A sportvezető elmondta, hogy a következő szezonban továbbra is Buza-Barnabás-Czollner Gábor páros irányítja a csapatot, remélhetőleg a magasabb osztályban.

A csapat július 11-én kezdi meg a felkészülést a 2017/2018.évi szezonra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.