- hirdetés -

A hármas döntővel befejeződött a megyei U14 keresztpályás labdarúgó bajnokság. Az OMTK-ULE fiataljai a hosszú szezon végén a tabella élén végeztek.

Az U14-es korosztály a Czollner Gábor-Buza Barnabás edzőpárossal vágott neki a pontvadászatnak. Két fronton játszottak egyszerre a gyerekek: a megyei bajnoksággal párhuzamosan az NB II-es nagypályás kiírásban is részt vettek, a szezon végén a 4. helyen végeztek. A megyei U14-es bajnokságban az alapszakaszban a fiatalabb, a 12-13 éves gyerekek is szóhoz jutottak, ők Elekes Károly tanítványai.

Az alapszakaszt tíz győzelemmel, három döntetlennel és hét vereséggel zárta az OMTK-ULE. Ezután következett a három csoport győztesének a körmérkőzéses tornája Kétsopronyban.

Orosházi eredmények:

OMTK-ULE 1913 – Sárréti Gyöngyhalász GYSE (Füzesgyarmat) 2 – 1

OMTK-ULE 1913 – Kétsoprony 5 – 3

A bajnokcsapat (Fotó: egyesület)
A bajnokcsapat (Fotó: egyesület)

A döntő mérkőzéseken elsősorban az U14 éves gyerekek kaptak lehetőséget

– A jövő szempontjából mindenképpen bíztató ezen korosztályok szereplése. Az edzők nagyszerű munkát végeztek, a srácok pedig végig partnerek voltak a kemény munkában és a szülői közösség is kitűnő – értékelte a korosztály munkáját Tóth-Kása Sándor elnök.

A megyei keresztpályás (7+1) bajnokság torna rendszerben zajlott, három csoportban.

– A megyei U14-es szereplés azért volt fontos, hogy azoknak a fiatalabb játékosoknak is lehetőséget biztosítsunk, akik esetleg egy adott időszakban kevesebbet léptek pályára a saját bajnokságukban. Ezért van az, hogy több mint harminc gyerek szerepelt az U14-es tornákon – tudtuk meg a korosztályos csapat egyik edzőjétől, Czollner Gábortól.

Megtudtuk, a csapatból két játékos, Salka Olivér (kapus) és Dénes Adrián (csatár) megfelelt a Budapest Honvéd Akadémia kiválasztóin. További három játékost a Békéscsabai Akadémia szeretné a soraiban látni. Ez mindenképpen az ULE nevelőmunkáját dicséri.

Salka Olivér labdabiztos hálóőr, együtt él a játékkal, hangos szóval irányítja a védőket.

– Elégedett vagyok a csapattal, nagyot küzdöttünk. Sajnálom, hogy az NB II-es bajnokságban lecsúsztunk a dobogóról, de így kell dolgoznunk tovább. Ami személyes pályafutásomat illeti, nagyon örülök, hogy megkeresett a Bp. Honvéd, küzdeni fogok, hogy egyre feljebb kerüljek a ranglétrán – nyilatkozta optimistán a tehetséges kapus.

Buza Barnabás szakmai vezető ismertette, a bajnokság befejeztével rövid pihenő következik, hogy aztán újult erővel kezdhessék meg júliusban a felkészülést a srácok az őszi szezonra, immáron az U15-ös bajnokságra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.