- hirdetés -

Az elmúlt hétvégén cicák lepték el a Táncsics gimnázium sportcsarnokát. Immáron másodjára szervezték meg a nemzetközi macskakiállítást városunkban.

A Hungarocat Egyesület elnökétől és az esemény főszervezőjétől megtudtuk összesen 90 cicát hoztak el a gazdáik a szemlére. Dobi Ilona elmondta, hogy Magyarország mellett Romániából, Szerbiából, Ausztriából és Bulgáriából látogattak el Orosházára a második HungaroCat Nemzetközi Macskakiállításra május 20-21-én.

Hunter a tíz legjobb kölyökcica közé is bekerült (Fotó: Dancsó József)
Hunter a tíz legjobb kölyökcica közé is bekerült (Fotó: Dancsó József)

A versenyen hazai versenyző is volt, Inásel Anita Hunter nevű brit rövidszőrű cicája a junior kategóriában a legjobb tíz közé jutott.

– Nyolc hónapja csöppent az életünkbe Hunter, a mostani az első kiállításunk. Kíváncsi voltam, a szakértők, hogyan vélekednek a kis kedvencemről, illetve érdemes-e tenyésztésbe vonni – fogalmazott a büszke gazdi.

Mosolyogva tette hozzá, hogy a bírák jó véleménnyel voltak cicájáról, így úgy tűnik az ivartalanítás – Hunter nagy örömére – elmarad.

A kétnapos rendezvényen  mintegy 20 fajta cicával találkozhattak a kilátogatók, amelyeket számtalan kategóriában bíráltak el a szakemberek. Az, hogy milyen szempontok alapján tették mindezt, és melyik fajta a legnépszerűbb hazánkban az kiderül a videóból.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.