- hirdetés -

Decemberben sokan felkapták a fejüket, amikor a nyíltan kimondva bajnokságra törő Szeged KKSE-t Orosházán legyőzte a hazai csapat. Kicsit sarkítva, ezen a meccsen ment el a Tisza-partiak bajnoki címe. Nem csoda hát, ha a volt NB I-es játékosokkal teletűzdelt szegedi csapat nagyon fente a fogát a mieinkre. Bejött a számításuk.

PC Trade Szeged KKSE – Oxxo Energy ONKC:35 – 29, (20-14).

NB I/B-s női kézilabda mérkőzés, Szeged, 300 néző
Vezette:Földesi Csaba és Halász András.

Orosháza: Makai – Molnár 5, Arsenievic 3, Dancsó 6, Tobak 2, Takács 2, Antal 1.
Cs.: Biró, KÉSMÁRKI 1 – Székesi, Mihálffy, BOTTÓ 7, Butt 1, Zvolenszki, Csajbók 1, Mackaski.
Edző: Papp László.

A Szeged legjobb dobói: Szepesi 7, Valovics és Lovistyék 6-6 góllal.

Kiállítások: 16, ill. 14 perc. Kizárás: Székesi Fanni és Tobak Luca (mindkettő ONKC) 3-3 két perc miatt.
7 m-es: 3/2, ill. 5/4

Nem úgy indult a mérkőzés, mint szerettük volna. A szegediek nagyon nekimentek az Orosházának, míg a mieink kicsit álmoskásan kezdtek. Az első négy támadásból még kapura lövésig sem tudtunk eljutni. Ezt rutinosan kontrázta meg a vendéglátó és pillanatok alatt négygólos előnybe került. Hogy a lányok önbizalma, bátorsága itt ment el, vagy otthon maradt, azt nem tudni, de az első néhány perc meghatározó lett. Végig a vendég orosháziaknak kellett futni az eredmény után (17.p. 13-8). Védelmünk sem volt olyan feszes, mint szokott, támadásban pedig sok technikai hibát vétettünk, amit a hazaiak azonnal góllal büntettek. Átlövésből is szinte csak Bottó Rózsa volt eredményes. Papp László nem lehetett elégedett kapusai teljesítményével sem. (Végül a fiatal Késmárki Katát küldte pályára, aki a csapat egyik legjobbja lett, még gólt is lőtt.)

Szünet után rögtön egy 4-0-ás rohammal indított a Szeged. Négy perc elteltével megvolt a közte tíz (34.p 24-14). Sem sebességben, sem magabiztosságban, sem motiváltságban nem tudtunk felnőni a hazaiak szintjére. Ráadásul a játékvezetői felfogáshoz sem tudtunk eléggé alkalmazkodni. A sípmesterek habozás nélkül osztották a két perceket és két középső védőnk elvesztése sem lendített a csapat jókedvén. Küzdöttek a lányok, de ezen a meccsen ez csak a különbség szinten tartásához volt elegendő. Kicsit zárkóztunk, aztán újra tíz, újra zárkóztunk, újra tíz. Az utolsó két percnek is mínusz tíznél vágtunk neki. A csapat tartását bizonyítja, hogy a meccs hajrájában azért még képes volt egy 4-0-ás sorozatra.

Ismét megláthattuk, hogy ez a szegedi gárda nem véletlenül áll nagy előnnyel a második helyen, és játékosállománya, tudása, rutinja alapján nem alaptalanul tűzte ki célul a bajnokság megnyerését és a feljutást.

Az orosházi csapat a ma esti eredménytől függetlenül megőrizte 4. helyét a tabellán. A vasárnapi (05.21.), Pilisvörösvár elleni hazai találkozón dől el, hogy marad-e a bajnokság végén is ebben a pozícióban.

Papp László: – Sajnos a szegediek ma a játék minden elemében jobbak voltak nálunk. Remélem az utolsó fordulóra összeszedi magát a csapat és győztes meccsen búcsúzhatunk a bajnoki idénytől.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.