- hirdetés -

A városban három intézmény 20 osztályának 398 tanulója int búcsút a középiskolai éveknek. Mindhárom iskola szombaton tartja ballagási ünnepségét.

A Táncsics gimnázium hét osztályt búcsúztat, 176 diák járja körbe az iskola virágdíszbe öltöztetett folyosóit, szombaton délelőtt. Makuláné Gulicska Valéria intézményvezető-helyettestől megtudtuk, végzős tanulóik jelentős többsége jelentkezett valamely felsőoktatási intézménybe.
– A diákok leginkább a szegedi egyetemet jelölték meg. A legnépszerűbb a műszaki és informatikai szak volt, de a természettudományi, bölcsész, orvosi és pénzügyi szakokokat is többen választották – ismertette az inztéményvezető-helyettes.

170505_ballagas_illusztracio_FI
Szombaton 398 ballagónak ér véget a középiskola (Fotó: Forgó Imre)

A Székács evangélikus gimnázium idén is két osztálytól vesz búcsút, 33 diák repül ki az iskola falai közül.
– A diákok mintegy fele tervez felsőoktatási tanulmányokat. Hat évfolyamos gimnáziumi osztályunk tanulóinak 80 %-a jelentkezett a felsőoktatásba. Az általános tantervű osztály diákjainak jelentős része szakmát tanul, OKJ képzésre jelentkezik – tudtuk meg Fehér Borbálától, az iskola igazgatójától.

A Kossuth Lajos szakképzőben öt szakgimnáziumi és hat szakközépiskolai osztály 189 tanulója ballag a hétvégén. Palotás-Rózsa Diána oktatási és nevelési igazgató-helyettese elmondta, végzőseik közül mintegy 20 fő jelentkezett felsőoktatási intézménybe.

Polgármesteri köszöntő

A ballagókat Dávid Zoltán is köszönti e jeles nap alkalmából, a Városháza szerkesztőségünkhöz eljuttatott polgámesteri köszöntője szerint az önkormányzat bízik abban, erős tudással, hasznos tapasztalásokkal kelnek útra.

„Kedves végzős diákok! Szeretettel köszöntelek Benneteket Orosháza Város Önkormányzatának nevében.

Mérföldkőhöz érkeztetek – középfokú tanulmányaitok végeztével hamarosan útra keltek, és biztos vagyok abban, hogy nem csak a bizonyítványt viszitek magatokkal, hanem felejthetetlen élményeket, életre szóló barátságokat is, bárhová is vezessen utatok.

Néhány évvel ezelőtt aggódva léptetek be új iskolátok kapuin, hiszen nem tudtátok, mi vár rátok, milyenek lesznek az új osztálytársak, a tanárok, az elvárások. Az aggodalom azóta már a múlté, helyébe sok-sok élmény és tapasztalás lépett. Barátságok szövődtek, tanultatok, gyarapodtatok, most pedig búcsúzásra készülődtök.

170505_David_Zoltan_DR
Dávid Zoltán polgármester (Fotó: Domján Róbert)

Kedves diákok, Kossuth-díjas írónk, Németh László mondta, hogy: „csak tíz évvel az iskola elvégzése után kezd kiderülni, milyen volt az iskola – és benne a tanár.” Azt remélem, hogy nektek nem kell tíz év ahhoz, hogy kiderüljön, milyen is volt ez az iskola, s benne a tanár. Azt remélem, talán már most, búcsúzásotok perceiben is pontosan tudjátok, hogy mi mindent köszönhettek tanáraitoknak, hatott rátok az alma máteretek szellemisége, és persze a város, diákságotok színtere.

Abban is reménykedem, hogy bármit is hoz majd a jövő számotokra, jó szívvel gondoltok majd tanulmányaitok egykori helyszínére, Orosházára, és okosan kamatoztatjátok mindazt az útravalót, melyet kaptatok az iskolától.

Kedves diákok, legyetek kitartók, elhivatottak és bátrak – így érhetitek el céljaitokat. Kívánom nektek, hogy váltsátok valóra álmaitokat, hogy ne torpanjatok meg a kihívások előtt, tanuljatok a kudarcokból, de élvezzétek ki a sikert, melyért megdolgoztatok.

Bármit is hoz majd a jövő számotokra, szeretném, ha tudnátok, szorítunk értetek, veletek vagyunk, minden jót kívánunk az előttetek álló útra. Orosháza büszke rátok és sok sikert kíván Nektek.”

Dávid Zoltán polgármester

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.