- hirdetés -

Az orosházi horgászni szerető gyerekeket is várják május 20-án a csorvási Forrás tónál.

Május 20-án, szombaton kilencedik alkalommal rendezi meg a már hagyományosnak számító gyermeknapi horgászversenyét a Csorvási Horgász Egyesület. A helyszín ezúttal is a csorvási Szabadidő- és Pihenőpark, Forrás tó. Az ingyenes rendezvényen két korosztályban mérhetik össze tudásukat az ifjú horgászok: I. korosztály: 10 éves korig, II. korosztály: 11-18 éves korig.
– A verseny napján 7.30 és 8 óra között gyülekező a faháznál, majd Szluka András, a Csorvási HE versenyhorgásza rakósbotos horgász bemutatót tart. 9 órától regisztráció, sorszámhúzás a faháznál, helyfoglalás. 9.30-tól 12 óráig verseny, majd eredményhirdetés és ebéd. Ezt követően 13 órától a gyerekek, ha akarnak, maradhatnak horgászni 16 óráig, a zárás időpontjáig – részletezte a verseny programját Zsiga Iván egyesületi elnök. – Az egész napos program, illetve az ebéd a versenyen résztvevő gyerekek részére ingyenes. Minden érdeklődőt, szurkolni és pihenni vágyót szeretettel várunk!

Versenyszabályok:

I. korosztály: A versenyen kizárólag 1 darab spiccbot használható úszós készséggel, 1 horoggal. Szülői segítség lehetséges.
II. korosztály: A versenyen rakósbot, spiccbot vagy orsós-úszós finomszerelékes készség használható, kizárólag 1 horoggal. Szülői segítség nincs!

A verseny közben kifogott méretkorlátozással védett halat (ponty, amur stb.) azonnali mérlegelés után vissza kell helyezni a vízbe! Az egyéb halakat (kárász, keszegfélék, sügér) a verseny végén mérlegelés után vissza kell helyezni a vízbe, kivéve a törpeharcsa és a naphal. Haltartót minden versenyző biztosítson magának. A verseny után a délutáni horgászat során minden kifogott halat azonnal vissza kell engedni a vízbe (kivéve törpeharcsa és naphal)!

Korosztályonként az első 3 helyezett, aki a legtöbb halat kifogja, oklevélben és értékes tárgynyereményben részesül. Különdíj a jutalma: a legnagyobb halat kifogónak. További információ: Zsiga Iván, 06-20/589-09-58

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.