- hirdetés -

A fővárosban a BOK Sportcsarnok adott otthont április 28-án a Vívó Diákolimpia Országos Döntőjének, ahol több fiatal orosházi vívóreménység is pástra állt. Kis Abigél kiválóan teljesített, aranyéremmel zárt. Egy nappal korábban a fővrosban a református iskola vívói vettek részt a II. Országos Sulivívó Találkozón.

Hetven pást, több mint ezer vívó – Budapesten rendezték a diákolimpia országos döntőjét. Orosházát több iskolából képviselte fiatal reménység. Nagy Nándor tanítványa, az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium 5/8. osztályos tanulója, a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület kiválósága, Kis Abigél bajnoki címet ünnepelhetett.

– Abigél fantasztikusan vívott. A selejtezős csoportjában minden asszóját 5:0-ás eredménnyel zárta. Ezek után csoportelsőként a rangsorban is az első helyre került, így kiemeltként máris a legjobb nyolc között tudhatta magát. A négy közé jutásért, majd az elődöntőben is könnyedén 10:3-as eredménnyel győzött. Végül a döntőben, hatalmas fölénnyel 10:1-re verte veszprémi ellenfelét. Az egész verseny alatt mindösszesen hét tust kapott, megérdemelten állhatott fel a dobogó legfelső fokára – értékelte versenyzője teljesítményét Nagy Nándor edző.

Sikeresen szerepeltek vívóink a diákolimpián Fotó: egyesület
Sikeresen szerepeltek vívóink a diákolimpián Fotó: egyesület

További orosházi eredmények

Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

  • Papp Zsanett 6. (II. kcs.)
  • V. Janecskó Dorina 11. (II. kcs.)
  • Nemes Nina 19. (III. kcs.)
  • Stoeng Bjorn 56. (III. kcs.)

Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda

  • Gubacsi-Bok Zsófia 33. (III. kcs.)

Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium

  • Szigethy Mátyás 36. (III. kcs.)
  • Németh Dániel 5. (VI. kcs.)

Vörösmarty Mihály Általános Iskola

  • Barányi Barnabás 23. (IV. kcs.)

Országos találkozón

A II. Országos Sulivívó Találkozón április 27-én az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tíz tanulója képviselte a városunkat. Pusztai Lajostól,  a helyi egyesület vezetőedző-elnökétől megtudtuk, a gyermekek előbb tudáspróbán vettek részt, eredményesen megoldva az ügyességi feladatokat. A találkozó keretein belül „sulivívóversenyt” is rendeztek. Az orosházi diákok közül öten kard versenyszámokban – valamennyien a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület tagjai – mérettették meg magukat. Mind az öt orosházi induló éremmel térhetett haza.

A találkozón olimpiai bajnokok, érmesek is tiszteletüket tették a sportág népszerűsítésének jegyében. A gyermekeknek lehetőségük adódott Szász-Kovács Emese, Szilágyi Áron, Imre Géza, Boczkó Gábor, Rédli András és Somfai Péter olimpikonoktól aláírást kérni.

Közös fotó Rédli András olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar párbajtőrvívóval az országos találkozón. Foto: egyesület
Közös fotó Rédli András olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar párbajtőrvívóval az országos találkozón Foto: egyesület

Orosházi eredmények

Férfi Kard Egyéni

  • Stoeng Bjorn 1. hely (5-6. osztály)
  • Bánfi Botond 2. hely (3-4. osztály)

Női Kard Egyéni

  • Papp Zsanett 1. hely (3-4. osztály)
  • Nina Nemes 2. hely (5-6. osztály)
  • V.Janecskó Dorina 3. hely (5-6. osztály)

A találkozón és a tudáspróbán részt vett továbbá: Szemenyei Balázs, Ludányi Marcell, Bácsi Kristóf, Nédó Gergő és Gránicz Attila.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.