- hirdetés -

Az elmúlt évek hagyományát folytatva 2017-ben is városunk adhat otthont a nagy múltú TFA Hungary – Legerősebb Tűzoltók Versenyének. Az augusztusi nemzetközi megmérettetésen ismét embert próbáló feladatokat kell teljesíteniük a bátor jelentkezőknek. Az előkészületek javában tartanak, szerdán helyszínbejárást tartottak.

TFA, azaz Toughest Firefighter Alive – A tavalyi siker után újra Orosháza kapta a Legerősebb Tűzoltók Versenye rendezési jogát, augusztus 25-26-án ismét hazai és nemzetközi lánglovagok mérik össze erejüket az embert próbáló feladatok során. Április 26-án, a Városházán egyeztettek a kétnapos programsorozatról, majd helyszínbejárást tartottak. Kiderült, az első napon a Kossuth utca, a másodikon a Rákóczi utca ad majd otthont a szakmai tudást, rátermettséget, erőt és kitartást követelő megmérettetésnek, emellett természetesen idén is lesznek kiegészítő programok: családi rendezvények, koncertek, szakmai kiállítások és bemutatók.

170426_tfa_egyeztetes_002_kk
Szerdán, a városházi egyeztetést helyszínbejárás követte (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az egyeztetésen Dávid Zoltán polgármester kiemelte, a város életében fontos eseményről van szó, a cél, hogy minél szélesebb körű programokat nyújtsanak a helyieknek és az ide látogatóknak. Orosházára érkezett szerdán Bittmann Tibor tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szolgálatvezetője és Tóth Tibor tűzoltó dandártábornok, megyei igazgató is, és kollégáikkal, a szervezőkkel helyszínbejárást is tartottak.

Megtudtuk, hogy már most nagy az érdeklődés a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület, és az Őrizd a lángot Alapítvány által szervezett idei versenyre, melynek előkészületei a tervek szerint haladnak.
– Bízunk abban, ezúttal is egy eredményes, és sok látogatót vonzó nemzetközi megmérettetésnek adhat otthont Orosháza, a programra újdonságokkal, különlegességekkel is készülünk – mondta el Vincze Tibor, az alapítvány elnöke.

Tavaly a mieink is kitettek magukért, videós összeállításunk ide kattintva érhető el, de megküzdött a pályával Kucsera Gábor világbajnok kajakos is, nézzétek meg, hogyan bírta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.