- hirdetés -

Hamarosan itt a május és ezzel együtt elkezdődik kedvenc halunk, a ponty fajlagos tilalmi ideje. Május másodikán éjféltől tilos a ponty horgászata, illetve a kifogott ponty megtartása.

A fajlagos tilalom szükségességére kár is lenne sok szót vesztegetni. A jövőbeli jó fogás reményében a tisztességes horgász ívási időben nem háborgatja őket, sőt még csak nem is zavarja tevékenységével a halak nászát.

A ponty fajlagos tilalmi ideje május 2-ától május 31-ig tart.

Természetesen itt is vannak kivételek, mint azt a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége helyi horgászrendjében is olvashatjuk: A Félhalmi, Danzug, Siratói (Gyoma és Békésszentandrás), Fűzfás-zugon, Német-zugon, Torzsási, Endrőd-Révzugi, holtágakon, az Orosházi Béke homokbánya tavon, a Gyopárosi tavakon és a Fás-tavon a ponty fajlagos tilalma feloldva.

Ugyancsak május 2-án kezdődik két népszerű horgász halunk, a harcsa és a compó tilalmi ideje, az ő esetükben a tilalom június 15-én ér véget. A 100 cm feletti testhosszúságú kifogott harcsa ez alatt az idő alatt is megtartható. Május 31-ig még fajlagos tilalommal védett a jászkeszeg, garda, domolykó, szilvaorrú keszeg, paduc és a márna.

Figyeljünk a tilalmi idők betartására és lehetőleg ne háborgassuk kedvenceinket ebben a fontos időszakban, hagy szaporodjanak és a jövőben is legyen bőven hal a vizeinkben!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.