- hirdetés -

Nem új keletű elképzelés a Kölcsey utca folytatása – a Thököly és Ady utcák közötti szakasz kiépítése hatással lenne a belvárosi forgalomra. Erről is egyeztetnek április 28-ai soros ülésükön Orosháza elöljárói.

– Végre új állomásához érkezik egy évtizedes probléma megoldása. A Kölcsey utca kinyitása, az Ady utcával való összekötése új közlekedési útvonalat hoz létre, ezzel némileg csökken a belváros – főként a Rákóczi utca – átmenő forgalma, egyúttal javul a környék megközelíthetősége – részletezte Sára Csaba, a körzet önkormányzati képviselője. – Az sem elhanyagolható szempont, hogy lesznek új parkolóhelyek és eltűnik a rendezetlen, kihasználatlan terület – tette hozzá.

Az Ady utca felé folytatnák a Kölcseyt (Google térkép)
Az Ady utca felé folytatnák a Kölcseyt (Google térkép)

A terület kisajátítása már korábban megtörtént. A következő lépésben – amennyiben a képviselő-testület pénteken úgy határoz – kisajátítási terv, változási vázrajzok szükségesek (12 ingatlan területét érinti az építkezés) és egyben értékbecslést kell végezni. – Remélem, hogy a tényleges kivitelezéshez szükséges források is mihamarabb a rendelkezésünkre állnak, és minél hamarabb megvalósulhat az új útvonal – fogalmazott a képviselő.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.