- hirdetés -

A kétnapos, kilenc fordulóból álló miskolci versenyen a megyei bajnokok mellett több budapesti sakkozó részvételével rendezték meg a hétvégén a sakk diákolimpia országos egyéni döntőit. Az orosházi indulók is szép eredményekkel tértek haza.

Kiválóan szerepeltek az orosházi sakkozók a miskolci megmérettettésen. A 4. korcsoportos, élőszámmal rendelkező fiúk versenyében negyven induló között megvédte tavalyi bajnoki címét Leszkó Bence a Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulója. Ugyanebben a korosztályban, az amatőr leány sakkozók között a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákja, Kocmar Kitti az előkelő 2. helyezést érte el – kezdte beszámolójában Horváth Antal, az Orosházi Sakk Egyesület elnökségi tagja.

Leszkó Bence megvédte címét (Fotó: Egyesület)
Leszkó Bence megvédte bajnonoki címét (Fotó: Egyesület)

Rajtuk kívül még ketten képviselték iskolájuk és egyben a város színeit. Egyikük, Balázs Eliot a Táncsics gimnázium tanulója a negyedik korcsoportos amatőr fiúk versenyében indult, végül a 21 induló közül a 10. helyet szerezte meg. A 6. korcsoport élőszámmal rendelkező fiúk versenyének harmincfős mezőnyében is találhatunk orosházi nevet. Kunos Zoltán a Szákács evangélikus iskola gimnazistája szintén a 10. helyen zárta a megmérettetést.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.