- hirdetés -

Orosháza horgász egyesületei – most először – összefogást hirdettek. A Kinizsi HE által szervezett napon mind eljöttek és együtt munkálkodva tették szebbé, szemétmentessé kedvelt horgászvizeink környezetét.

Címszavakban ennyi, de sokkal több és értékesebb dolog történt szombat délelőtt a Béke Homokbánya tó mellett a horgász környezetvédelmi napon. Mint arról nemrégiben hírt adtunk.

Reggel a Kedvenc Sporthorgász Egyesület libazsíros friss kenyérrel, lila hagymával és egy kis itókával látta vendégül az összegyűlt 43 horgászt. Ezután kiosztották a szemetes zsákokat és elindult a munka.

Kevesebb a szemét

Stübe Ferenc a Kinizsi HE képviseletében összegzésképp elmondta, hogy kevesebb a szemét, mint az elmúlt években, köszönhetően annak, hogy javult a horgászok fegyelmezettsége és szigorodtak az ellenőrzések.

– Szemetes helyre leülni és ott horgászni tilos. Aki megteszi, az ellenőrök bevonhatják a területi engedélyét és mostanság ezt már nem csak ígérgetik, de meg is teszik. Ez az egyik oldal, a másik pedig, hogy sokkal kellemesebb kulturált, tiszta környezetben hódolni szenvedélyünknek és ezt egyre többen, az ellenőrzésektől függetlenül is belátják – emelte ki az egyesület képviselője.

Teli szedték a konténert a szorgalmas horgászok (Fotó: Rajki Judit)
Teli szedték a konténert a szorgalmas horgászok (Fotó: Rajki Judit)

Kevesebb szemét ide vagy oda, azért egy púpos konténernyi csak összegyűlt. Miközben a társadalmi munkát vállalók szedték a szemetet, a pihenő háznál készült a kinizsisek jóvoltából a füstölt kolbászos paprikás krumpli, melynek elfogyasztásával ért véget a közös környezetvédelmi akció.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.