- hirdetés -

A sereghajtó és már gyakorlatilag kiesett Mezőkövesd csapatát fogadták férfi kézilabdázóink szombat este az Eötvös csarnokban. A vendégeket egy busznyi lelkes szurkoló is elkísérte, így már a kezdő sípszó előtt komoly hangpárbaj és nagy hangulat volt a csarnokban.

Orosházi FKSE-Linamar—Mezőkövesdi KC 31—26 (15—15)

Kézilabda NB I-es férfi bajnoki mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Horváth P., Marton.

Orosháza: MIKLÓS — Komporály, Németh G. 3, Srsen 1, MILAS 7 (1), Markoski 3, Morva Z. 1.
Cs.: Szabó L. (kapus), John 1, Ferenczi 2, Z. Radojevic, Antal, KNEZEVIC 9 (3), Pásztor M. 3, Tárkányi 1.
Vezetőedző: Buday Dániel.

Mezőkövesd: Kovács J. — Vaskó, GRIGORJEV 8, Radnic 3, Selviasjuk 1, VUKIC 5, Szepesi 3 (1).
Cs.: Holló (kapus), Grünfelder 1, Trivkovic 1, Gulás 4, Pordán, Kiss R., Nagy N.
Vezetőedző: Janó Pál.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 2/1.

Két gyors vendég találattal kezdődött a mérkőzés. A hazaiaknak csak a 6. percre sikerült egalizálniuk. A kövesdiek nagyon harcosan, keményen játszottak, igyekeztek értésére adni a vendéglátónak, hogy helyzetük ellenére nem boxzsáknak jöttek és a becsületért mindent meg fognak tenni. Felváltva estek a gólok, de ekkor még az Orosháza futott az eredmény után. A 12. percben, Milas büntetőjével vezettünk először. A képlet innentől ugyan az volt, csak most már a vendégeknek kellett kapaszkodni. A vezetést, az irányítást átvettük, de nem tudtunk két gólnál többel meglépni ellenfelünktől. A matyóföldi együttes szinte csak távoli lövésekkel tudta bevenni az orosházi kaput. Vukic és Grigorjev tartotta meccsben a csapatot. Ők viszont jól végezték a dolgukat, így 15-15-ös döntetlennél mentek szünetre a csapatok.

170401_OFKSE_Mezokovesd_RJ_015
Néha kissé kapkodott a zöld-sárgában játszó orosházi gárda, de a vége összejött (Fotó: Rajki Judit)

A második játékrész hasonlóan indult, mint az első. Hibák itt is, ott is, maradt a döntetlen. A vendég csapat védekezése sokszor több volt, mint kemény. (judo és birkózó elemeket is láthattunk.) A 38. percben védekezést váltott a hazai alakulat. Az addig alkalmazott hatos falról kijöttünk 5+1-re, Tárkányi Bencével elől. Edzőnk húzása bejött, mert többször is lerohanásból tudtuk mattolni az ellenfelet. Erre az időszakra esett a hazai kapusteljesítmény feljavulása is. Miklós Geri egymás után mutatta be a bravúrokat. Mintegy ötperces nagy roham után sikerült néggyel ellépni(43.p. 24-20). Itt roppant meg a Kövesd. Bár továbbra is küzdöttek, harcoltak, már nem tudtak vissza kapaszkodni. Buday Dániel az 54. percben még időt kért és próbálta megnyugtatni, néha kissé kapkodó csapatát. Sikerrel tette. A hátra levő bő öt percben már megtartotta, sőt növelte az OFKSE a magabiztos előnyt a fáradó vendégekkel szemben.

Buday Dániel: — Tudtam, hogy ilyen nehéz mérkőzés lesz. Ez a holló és a róka meséje, de nem hagytuk, hogy kiénekeljék a sajtot a szánkból. Hála Istennek, időben ébredtünk.

Janó Pál: — Megpróbáltunk végig meccsben maradni, erőfeszítésünk ennyire volt elég. Harcolt a csapat, pár zicceren múlott, hogy nem értünk el jobb eredményt.

A szombati találkozón igen értékes két pontot szerzett csapatunk. Egyel előrébb léptünk a tabellán – a 8. helyre – és egy pontra megközelítettük a 7. Komló csapatát, mely együttes egy mérkőzéssel még többet is játszott, mint az Orosháza.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.