- hirdetés -

Tavaly óta Orosháza önkormányzata egyedülálló módon babanaplóval, köszöntőkártyával és 18 ezer forint értékű Erzsébet-utalvánnyal kedveskedik az orosházi újszülötteknek. Az ötlettel Dávid Zoltán polgármester állt elő, aki elkötelezett a város lakosságmegtartó erejét növelő intézkedések mellett.

Az orosházi önkormányzat képviselő testülete tavaly május 30-án egyhangú igennel szavazta meg a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendelet módosítását.

Ennek értelmében a városvezetés minden orosházi újszülöttnek és családjának 18 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt, egy babanaplót és egy babaköszöntő képeslapot ajándékoz életkezdési támogatásként – emlékeztetett közleményében a városháza.


– Egy város akkor él igazán, ha zajosak a játszóterei, és ha sok kis apróság szaladgál a bölcsőde és óvoda udvarán. Az egyedülálló Babaköszöntő programunkat is azért hoztuk létre, hogy minél több pár Orosházán akarjon családot alapítani – fogalmazott a településvezető.

Tavaly októberben köszöntötte először a polgármester a legifjabb orosháziakat (Fotó: Domján Róbert)
Tavaly októberben köszöntötte először a polgármester a legifjabb orosháziakat (Fotó: Domján Róbert)

A családok jóleső érzéssel vehetik majd át az ajándékcsomagot, mely emlékezteti őket a későbbiekben is arra, az orosházi városvezetés számára kiemelt cél a családok támogatása és a város lakosságmegtartó erejének növelése.

A tavaly októberi babaköszöntő rendezvény óta összesen 103 újszülött látott napvilágot a településen, akiket családjukkal együtt április 11-én a Petőfi Művelődési Központban személyesen a város polgármestere üdvözöl.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.