- hirdetés -

Napokig készült a nagy napra az ünnepi beszédíró pályázat győztese Polasek Klaudia. A fiatal diák reméli, hogy sikerült átadnia a márciusi események szellemiségét a városi ünnepségen mondott beszéde során.

A pályázatot a város polgármestere írta ki, végül három pályázó közül dőlt el a győztes, akik a városi ünnepségre megírt szónoklataikat elő is adták, a zsűri ez alapján döntött. Így alakult ki a végeredmény, amely szerint Kiss Luca és Éliás Tibor előtt Polasek Klaudia végzett. A lehetőségre családja hívta fel a 20 éves lány figyelmét.

– Éltem az alkalommal, hiszen mindig is vágytam arra, hogy szavaim sokakhoz eljusson. Régóta foglalkoztat az írás, de eddig leginkább csak az érzéseimet vetettem papírra – mesélte az idei március 15-ei megemlékezés szónoka.

Polasek Klaudia osztotta meg gondolatait a rendezvényen (Fotó: Rajki Judit)
Polasek Klaudia osztotta meg gondolatait a rendezvényen (Fotó: Rajki Judit)

A Táncsics gimnázium pénzügy és számvitel szakán tanuló Klaudia folyamatosan tökéletesítette monológját, sokat készült a nagy napra.
– Hatalmas élmény volt ennyi ember előtt szónokolni. Úgy érzem, sikerült megfognom a hallgatóságot és kicsit átadnom március 15-e szellemiségét – fogalmazott Klaudia, aki azt is elmondta, a jövőben is szívesen foglalkozna az írással, de előtte szívesen utazna és bejárná a világot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.