- hirdetés -

SBS Eger-Eszterházy – Orosházi FKSE-LINAMAR 28-22 (13-10)

Férfi kézilabda Liga Kupa elődöntő mérkőzés, Eger, 500 néző.

Vezette: Sándor L., Szikszay Cs.

Eger: STOCHL 2 – Vancsics 2, I. Radojevic 4 (1), BAJORHEGYI, PETRO 3, Sadovyi 2, ANTL 8 (3). Csere: Repóth (kapus), AFLITULIN 2, Dobó 4, Lezák 1. Edző: Tóth Edmond. 

Orosháza: Szabó L. – Komporály, OLÁH T. 4, Markoski, Morva 1, Z. Radojevic 3, John 2. Csere: Miklós, Herjeczki (kapusok), Srsen, KNEZEVIC 5 (4), Németh G., Antal, Ferenczi 2, Tárkányi 2, Pásztor M. 3. Edző: Buday Dániel.

Kiállítások: 16, ill. 16 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 4/4.

Számos sérülés sújtotta mindkét csapatot, a hazaiaknál Kiss Gergő, Szabó Péter, Menyhárt Máté, Füzi Dániel és Fernando Dutra, a vendégeknél pedig Németh László és Ivan Milas hiányzott a keretből.

Huszáros hajrával indított az Orosháza, öt perc elteltével már 0-3 állt az eredményjelzőn, de a folytatásban sem kézilabdázott megilletődötten a viharsarki gárda. Elöl Oláh Tamás és Zoran Radojevic átlövésgóljai tartották lendületben a vendégeket, hátul pedig masszív védelem és jó kapusteljesítmény nyújtott biztos hátteret – olvasható az egyesület honlapján.

Szorosan tapadtak azonban ellenfelükre az egriek, akik védekezést váltottak, ami nem ízlett Morváéknak, ráadásul a kapuban Stochl is elkapta a fonalat. A 18. percben feljöttek mínusz egyre (7-8), majd a 21. percben a gólerősen játszó Antl révén ki is egyenlítettek a házigazdák. Megtört az Orosháza lendülete, a félidő második felében csupán két góllal tudtak válaszolni az Eger nyolc találatára, de ekkor még így is behozhatónak tűnt a félidei három gólos hátrány Buday Dániel együttese számára.

Szünet után Tárkányi és Pásztor Máté jóvoltából még két gólra felzárkóztak a vendégek, ám perceken belül háromszor is kettős emberhátrányba kerültek a zöld-sárgák, így aztán a különbség a folytatásban csak nőtt a két csapat között. 40 perc elteltével már öt találatnyi volt az Eger előnye (19-14). Közben a sajátos felfogásban bíráskodó játékvezetői páros közreműködésével egyre nőtt a feszültség a játéktéren és a nézőtéren egyaránt.

Bajorhegyi a 40. percben négy perces kiállítást kapott, ám két perc után visszatért a pályára, ami sem a sípmestereket, sem a versenybírókat nem zavarta, így egyre paprikásabb hangulat uralkodott a csarnokban. Bár mindkét oldalon repkedtek a kiállítások, számos durva szabálytalanság maradt megtorlatlanul, a játékvezetők nem igazán tudták kézben tartani a mérkőzést. A találkozó végére talán kissé hitehagyottá váló orosházi gárda kemény küzdelemben maradt alul az egri csapat otthonában.

Az Orosháza csapata vereségével nehéz, de nem megoldhatatlan helyzetbe került, az április 6-i visszavágón hazai közönség előtt bizonyíthat a Buday-legénység.

Buday Dániel: – Érdekes találkozó volt, nagyon kíváncsi lennék a mérkőzés videofelvételére. Nem mindennapi körülmények között szenvedtünk vereséget. Gratulálok a hazaiaknak, majd Orosházán kiderül, hogy ez az eredmény mit jelent a végelszámolásnál.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.