- hirdetés -

Az orosházi kézilabdás lányok a 9. helyen álló Hajdúnánás együttesét fogadták vasárnap az Eötvös-csarnokban. A hétvégi fordulóban a rivális csapatok eredményei számunkra kedvezően alakultak, így hazai győzelem esetén Papp László tanítványai előre léphettek a tabellán.

A játékosok közül egyedül kezdő kapusunk, Makai Veronika nem állt a csapat rendelkezésére.

OXXO Energy Orosházi NKC – Hajdúnánás SK: 28-19 (15-8)

NB I/B-s felnőtt bajnoki mérkőzés, 17. forduló.
Orosháza, Városi Sportcsarnok, 200 néző.
Vezette: Mizsák, Schmidt.

ONKC: BIRÓ 1 – CSAJBÓK 5, Arsenijevic 4, Dancsó 3 (3), TOBAK 1, TAKÁCS F. 2, Antal.
Csere: Késmárki, Kovalcsik (kapusok), SZÉKESI, BOTTÓ 5, Mihálffy 3, Butt 1, Zvolenszky 1 (1), Molnár 2, Mackaski.
Edző: Papp László.

A Hajdúnánás gólszerzői: Csicsószki 8 (6), Dudás 4, Fábián 3 (1), Lengyel 1, Mezei 1, Poór 1, Takács P. 1.
Edző: Molnár András.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 5/4, ill. 8/7.

Az első pillanatoktól kezdve határozottan és kezdeményezőleg léptek fel az orosházi lányok. Magukhoz ragadták a vezetést és nem is engedték ki a kezükből a lefújásig (4.p. 3-1). A kezdeti elfogódottság inkább a vendég csapatra volt jellemző. A félidő feléig lányaink még rátettek egy lapáttal és Csajbók Kriszta vezetésével magabiztossá tették az előnyt (17.p. 10-4).

Védelemben, a Székesi-Tobak párossal a tengelyben remekül muzsikált a csapat. Keményen sok lábmunkával akadályozták meg a gólszerzésben a vendégeket. Rendszeresen odaértek és ütköztek a lövőkkel a lányok. A kapuban Biró Melinda remekül látta el feladatát. Összhangban a védelemmel szinte röpködött a kapuban és sorra hárította a vendég próbálkozásokat. Nőtt is a különbség szépen. A félidő hajrájában már 9 volt közte (25.p. 14-5). A szünetig még tudtak ezen kozmetikázni Molnár András tanítványai, de a 30 perc alatt engedett 8(!) gól jól mutatja a védelem hatékonyságát.

Nem tudta tartani világosban játszó hazai ellenfelét a Hajdúnánás (Fotó: Rajki Judit)
Nem tudta tartani világosban játszó hazai ellenfelét a Hajdúnánás (Fotó: Rajki Judit)

A pihenő alatt az ellenfél edzőjének lehetett több mondanivalója, mert két perc késéssel érkeztek a folytatásra a hajdúságiak. A játék képe mit sem változott az első félidőhöz képest. Lányaink ott folytatták, ahol a szünet előtt abbahagyták. Papp László forgatta a csapatát, mindenkinek játéklehetőséget adott. Tehette bátran, hisz akik beálltak, kivétel nélkül hozzátették a magukét a játékhoz. Bottó, Zvolenszki, Mackaski, Molnár egyaránt betalált. Hiába cserélte Molnár András a kapusait.

A rutinos Győri Ágnest ráadásul még fiatal orosházi kollégája Biró Melinda is meglepte egy szemfüles góllal. A mérkőzés a hajrához közeledve is jótékonyan nélkülözte a nagyobb izgalmakat. A hazai B közép az 50. percben, 24-14-es állásnál számolt rá először a vendég csapatra. Csak a győzelem mértéke volt kétséges. Végül a lefújásig Csicsószkiék kilencre tudták faragni hátrányukat.

Győzelmével az ONKC egy helyet javítva, az 5. helyre lépett elő a tabellán, mindössze egy ponttal a negyedik egriek mögé.

Papp László: – A legnehezebb feladat a 100%-os koncentráció fenntartása volt.

Március 12-én újabb rangadó vár lányainkra, amikor is az NB I-es játékosokkal felturbózott FTC II csapatát fogadják az Eötvös-csarnokban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.