- hirdetés -

A határvadász-képzésben újabb 189 tanuló hét helyszínen kezdte meg tanulmányait, ebből március 3-án, Orosházán 27 hallgató. A toborzás itt nem áll meg, további határvadászokat keresnek.

A kormány 2016. augusztus 10-én döntött a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályainak 3000 fővel történő bővítéséről, melynek megvalósításaként a korábbi határrendészeti igazgatóság mellé egy újabb határrendészeti igazgatóságot állítottak fel, a határvadász bevetési osztályok száma hétről tizenötre bővül – írta a police.hu.

Orosházán eddig az első két ütemben indult határvadász-képzés. November elején első alkalommal 63, majd ugyanannak a hónapnak a végén 26 tanuló vágott bele a kiképzésbe. A negyedik ütem március 3-ai ünnepélyes megnyitóján újabb 27 hallgató vett részt.

A felvételi követelményeknek megfelelt jelentkezők a felnőttképzési rendszerben regisztrált képesítést, őr-járőrtárs rész-szakképesítést szereznek, majd a határvadász szolgálat ellátásához szükséges kiegészítő felkészítésben részesülnek. A szakképzésben történő részvételüket a rendészeti tanintézetekkel kötött felnőttképzési szerződésben határozzák meg.

2017.03.03_Hatarvadasz_kepzes_2. Fotó: Rosta Tibor
Még tart a toborzás – 3000 fős a létszámkeret

– A Szegedi Rendészeti Szakgimnázium keretén belül szerzik meg a képesítést. Az oktatók a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberei lesznek, akik olyan gyakorlati és elméleti ismereteket igyekeznek átadni, amit éles helyzetben jól tudnak majd alkalmazni – fogalmazott Vargáné dr. Szombati Andrea a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Folyamatos a toborzás

A határvadász-képzésre folyamatosan lehet jelentkezni, a pályázatokat mindaddig várja a rendőrség, amíg a 3000 fős létszámkeret erre lehetőséget biztosít.

A toborzómunka eredményeként ma már több mint 980 fő a képzésben résztvevő határvadász jelöltek száma. A tervezett létszám majdnem harmadát értük el november óta– mondta beszédében Miskolci Csanád rendőrezredes, a Készenléti Rendőrség Kelet-Magyarországi Határrendészeti Igazgatóság igazgatója.

A toborzás tovább folytatódik a Békés Megyei Rendőrfőkapitányság toborzó csoportja a megye számos településén megfordult már, köztük Orosházán is. A továbbiakban is a járási hivatalokban, rendezvényeken, forgalmas helyeken megtalálhatóak. Minden felmerülő kérdésre készségesen válaszolnak, akár a képzéssel, és a későbbi szolgálattal kapcsolatban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.