- hirdetés -

A Nagycsaládosok Egyesülete Orosháza (NEO) 25 éves jubileumi ünnepségsorozatuk zárásaként rendezvényt tartott a református iskola tornatermében február 18-án. Az összejövetelt összekötötték idei első találkozójukkal, ekkor tartották tavaszváró farsangjukat is.

Az egyesület tavaly ünnepelte fennállásának 25 éves évfordulóját, ennek keretében számos programot kínáltak tagcsaládjaiknak. Többek között volt családi nap, 25 km-es kerékpártúra, Márton-napi ludasságok. E programsorozat zárult a február 18-ai ünnepséggel.

A rendezvényen rész vett Dávid Zoltán polgármester, akinek támogatásával alakult meg 1991. május 17-én, mintegy 22 tagcsaláddal az egyesület, a városvezető akkor a Családsegítő Központ vezetői tisztségét töltötte be.

Beszédében kiemelte, örömmel jött a rendezvényre, hiszen az egyesület különösen közel áll hozzá, amelynek megalapításában része volt. Hozzátette, nagyon jól működő egyesületről van szó, amely sokat tesz az Orosházán élő nagycsaládosokért, a szervezetet lehetőségeihez mérten a város továbbra is segíti, támogatja.

A család fontossága, értéke, összetartó ereje - ezt képviseli a nagycsaládosok helyi egyesülete (Fotó: Rajki Judit)
A család fontossága, értéke, összetartó ereje – ezt képviseli a nagycsaládosok helyi egyesülete (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

Benedek Szilvia, a helyi szervezet vezetője elmondta, az elmúlt időszak a 25 év jegyében telt, melynek keretében számos programmal várták a családokat. – Azonban nem állhatnánk itt, ha az alapítók 25 évvel ezelőtt nem fognak össze és nem tűzik ki célul, hogy képviselik az orosházi nagycsaládosok érdekeit. Köszönettel tartozunk nekik mindezért – emelte ki Benedek Szilvia, majd ajándékot nyújtott át mindazoknak, akik az egyesület eddigi életében fontos szerepet vállaltak.

A rendezvényen Andrásik Eszter alapítótag a kezdetekről mesélt, valamint a család összetartó erejéről, Szilágyiné Bella Margit szintén alapítótag pedig arra a kiállításra hívta fel a figyelmet, amit a református iskola ebédlőjében rendeztek be az ünnepség idejére. Az alkotások csak egy szeletét képezik a tehetségnek, és rávilágítanak arra, hogy a nagycsaládosok milyen sokszínűek.

Természetesen az ünnepi műsor sem maradt el, a szavalatok után a FŐNIX-Kardoskúti Amatőr Színjátszó Társulat lépett fel műsorával. Az ebédet követően farsangi forgatag vette kezdetét, a gyerekek ötletes jelmezeket öltöttek magukra, akik mellé sok szülő is társult.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.