- hirdetés -

Pénteken este Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban ötödik alkalommal választották meg az elmúlt év legjobb megyei amatőr labdarúgóit, edzőit, sportvezetőit, játékvezetőit, szponzorait. A legjobb női focista díját Zvolenszky Kata, a Szentetornyai Amazonok játékosa kapta.

A hagyománynak megfelelően ezúttal is az egyik sportcsatorna ismert műsorvezetője, Takács Rita köszöntötte a mintegy 120 vendéget, többek között Nyilasi Tibort és Dankó Bélát, az MLSZ elnökségi tagjait, valamint Sipos Jenő MLSZ szóvívőt.

Az ünnepi beszédek után került sor az eredményhirdetésre, az elmúlt év megyei női futsal bajnokság legjobb játékosa Zvolenszky Kata, a Szentetornyai Amazonok játékosa lett.

Zvolenszky Kata a díjjal (Fotó: család)
Zvolenszky Kata a díjjal (Fotó: család)

– Öt éve vagyok tagja az Amazonok csapatának, a labdarúgás ekkor kezdett szerepet játszani az életemben, előtte a kézilabdának hódoltam.

Arra a kérdésre, hogy miért lettem labdarúgó, csak az lehet a válasz, hogy édesapám, Zvolenszky Imre évekig rúgta a labdát az OMTK csapatában. A díjat elsősorban az őszi teljesítményem alapján érdemeltem ki, jelenleg én vezetem a bajnoki góllövőlistát. Hozzáállásom is sokat változott az utóbbi időben – előnyömre. Nagyon örülök, hogy részt vehettem ezen a színvonalas díjátadón, jó volt látni, hogy mennyien dolgoznak azért, hogy „működjön” a labdarúgás a megyében – nyilatkozta a díjátadó után.

A Szentetornyai Amazonok évről-évre kiváló eredményeket ér el a pályán. Az egyéni teljesítmények is hozzájárulnak a sikerhez, 2014-ben szintén az Amazonok keretéből került ki a megye legjobbja, Zvolenszki Vivien személyében.

A csapat a megyei műfüves futsal bajnokságban a 2. helyén áll, a szezon végére a bajnokság megnyerése a cél.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.